vestnik

Nekdanja ekonomska šola vendarle dobiva novega lastnika

Rok Šavel, 5. 1. 2022
Vanesa Jaušovec
Imo-Real je kupec nekdanje ekonomske šole.
Aktualno

Na sredini javni dražbi je bila uspešna soboška družba Imo-Real.

Nova javna dražba za objekt nekdanje ekonomske šole v Murski Soboti s telovadnico, ki je bila na sporedu v sredo, je bila po pričakovanjih uspešna. Na prvi, ki je potekala lanskega maja, ni bilo interesentov, druga pa je bila preklicana "predvsem zaradi boljših pogajalskih izhodišč pri drugih projektih v soboški občini", kot so nam takrat pojasnili na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Jasno je bilo, da se v ozadju nekaj dogaja.

K današnji dražbi sta se prijavila celo dva dražitelja, a dražil je le eden, zato je bila nekdanja ekonomska šola s telovadnico prodana po izklicni ceni 376 tisočakov, so na ministrstvu potrdili za naš medij. In kdo bo po podpisu pogodbe postal novi lastnik degradirane stavbe na Slovenski ulici, kjer je nekoč domovala ekonomska šola?

Po informacijah Vestnik.si je bila uspešen dražitelj soboška nepremičninska družba Imo-Real, ki jo vodi Jožef Horvat in lastniško obvladuje družina Polanič. Kaj natanko pri Imo-Realu načrtujejo z nepremičnino, za zdaj še ni znano. Znano pa je, da nasproti od navedene nepremičnine, kjer je lastnik mestna občina, Javni stanovanjski sklad načrtuje preureditev prostorov bivše ekonomske šole v 12 neprofitnih stanovanj namenjenih mladim in mladim družinam.

ekonomska-šola-ms imo-real
Kaj zdaj berejo drugi