vestnik

Nekdanja porodnišnica preurejena v Negovalni oddelek 

A. Nana Rituper Rodež, 27. 11. 2018
Nataša Juhnov
V Splošni bolnišnici Murska Sobota imajo odslej tudi Negovalni oddelek.
Aktualno

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so danes odprli Negovalni oddelek, v katerem so namestili petnajst postelj. Za ta namen so prenovili zgornje prostore nekdanje porodnišnice, ki so več kot deset let samevali. Dodatne postelje so namenjene bolnikom bolnišnice, ki potrebujejo nadaljnjo zdravstveno nego, v obdobju gripe pa bo ta oddelek na voljo izolaciji in hospitalizaciji gripoznih bolnikov.

d340a81ebac8e348341d6cea6311eb85
Nataša Juhnov
Negovalni oddelek je v prostorih nekdanje porodnišnice.


Prej so bili neakutni bolniki nameščeni na Negovalnem odseku v sklop Oddelka za neakutno obravnavo, po novem pa lahko v dislocirani enoti zdravstveno obravnavo nudijo večjemu številu bolnikov, saj se je število postelj iz 33 povečalo na 48. Za tiste, ki potrebujejo rehabilitacijo, bodo nudili še fizioterapijo. Na tem oddelku, ki je v prvem nadstropju, na novo zaposlujejo enajst medicinskih sester.

48e98a4a6aea2a676690fcc8f15766d3
Nataša Juhnov
Vodstvo bolnišnice je ponosno, da so za prenovo poskrbeli v samo enem mesecu.


V bolnišnici so ponosni, da so uspeli prostore prenoviti v enem mesecu, naložba prenove pa jih je stala 75 tisoč evrov. V isti stavbi so prenovili pritličje in tri pisarne, kamor se bo vselila Služba za elektronsko naročanje z dvanajstimi zaposlenimi, ki so doslej delovali na različnih lokacijah bolnišnice. Prenova tega dela je vredna 25 tisoč evrov.


Bojan Korošec, direktor bolnišnice, je še napovedal, da bodo sredi decembra odprli nov Oddelek za laboratorijsko diagnostiko, enega najsodobnejših v državi. Prav tako poteka sanacija lekarne z aseptiko, pripravljajo dokumentacijo za sanacijo kletnih prostorov internega bloka za potrebe interne kardiologije in patologije, za prihodnje leto pa je predvidena sanacija odseka za dializo.


Pred otvoritvijo je vodstvo bolnišnice predstavilo tudi rezultate poslovanja in sanacijskega programa, da bi do leta 2020 dosegli uravnoteženo poslovanje. Številke so ugodnejše, kot smo napovedali, izguba je celo 400 tisoč evrov nižja od predvidene, je povedal Korošec. A še vedno imajo likvidnostne težave v višini 3, 4 milijon evrov, zapadle obveznosti pa plačujejo z dvo ali tri mesečnim zamikom.

cc9df7be1b566320712c2dc63953c415
Nataša Juhnov
Rezultate dela je predstavilo vodstvo bolnišnice Daniel Grabar, Bojan Korošec, Metka Lipič Baligač in Marjan Maček.

Podrobneje pa v Vestniku.

6f4af637c5a5a33d2d0f49adb41daef7
Nataša Juhnov
Za bolnike bo skrbela usposobljena medicinska ekipa.

Splošna bolnišnica Murska Sobota Negovalni oddelek gripozna stanja Bojan Korošec sanacija
Kaj zdaj berejo drugi