vestnik

Nekdanje skladišče v središču Murske Sobote spremenili v garažo

T. M., 29. 1. 2020
Denis Čeh
Prostori nekdanjega skladišča so dlje časa samevali, stanovalci okoliških blokov pa so na občino večkrat naslovili pobudo, da naj na tem mestu uredi ravno parkirna mesta.
Aktualno

Dolgoletno željo stanovalcev okoliških blokov bo naposled uresničil zasebni investitor

Februarja bo v središču Murske Sobote na voljo 41 novih podzemnih parkirnih mest. Novo garažo so uredili v kletnih prostorih nekdanjega skladišča podjetja Lip Bled, ki se nahaja za objektom Šopinga. Te prostore je občina novembra leta 2018 na javni dražbi prodala soboškemu podjetju Panonia Invest za 134 tisoč evrov. Omenjeni prostori so pred tem dlje časa samevali, stanovalci okoliških blokov pa so na občino večkrat naslovili pobudo, da naj na tem mestu uredi ravno parkirna mesta.

parkirišča, murska-sobota
Denis Čeh
Prostore je občina novembra leta 2018 na javni dražbi prodala soboškemu podjetju Panonia Invest.

Direktor Stojan Fišer, ta je sicer tudi lastnik družbe Fisa, ki se ukvarja z upravljanjem večstanovanjskih objektov, pojasnjuje, da obstaja precej zanimanja za uporabo teh parkirišč, predvsem med stanovalci bližnjih blokov. Tako je že veliko interesentov napisanih na informativnem seznamu, tem bodo tudi najprej ponudili parkirišča v najem. Če bo interesent parkirišče vzel v najem za obdobje enega leta, bo najemnina znašala 50 evrov mesečno, sicer bo nekoliko dražja. Nekaj parkirnih mest bodo tudi prodali, a Fišer izpostavlja, da so za ta s kupci že dogovorjeni, drugih pa ne bodo prodajali na trgu. Celotno vrednost investicije vključno z obnovo prostorov Fišer ne razkriva, a pravi, da je bila ta dražja, kot so prvotno predvidevali. Garaža ima sicer že urejen dovoz, vendar ni neposredno povezana z bližnjimi stanovanjskimi bloki, peš bo tako možno do avtomobilov dostopati po bližnjem stopnišču.

be4db07ced66fb6f5937e11b682664b7
Nataša Juhnov
Garaža ima sicer že urejen dovoz, vendar ni neposredno povezana z bližnjimi stanovanjskimi bloki, peš bo tako možno do avtomobilov dostopati po bližnjem stopnišču.

parkirišče; murska-sobota
Kaj zdaj berejo drugi