vestnik

Nekdanji direktor soboške občine konec meseca prevzema vodenje mariborske mestne uprave

Vestnik, STA, 16. 3. 2022
Nataša Juhnov
Srečko Đurov
Aktualno

Vodenje mariborske mestne uprave bo konec marca kot vršilec dolžnosti prevzel Srečko Đurov, saj se s tega mesta poslavlja dosedanja direktorica Nataša Rodošek. Kot so sporočili iz Mestne občine Maribor, je Rodoškova z omenjene funkcije odstopila in odhaja iz mestne občine. Še vedno pa poteka postopek imenovanja načelnika tamkajšnje uprave enote.

Đurov je doslej opravljal naloge "mestnega menedžerja", kot so pojasnili na občini pa bo z njegovim nastopom nove funkcije omenjeno delovno mesto ostalo nezasedeno. Vršilec dolžnosti direktorja lahko svojo funkcijo opravlja šest mesecev, v tem času pa bo mariborska občina pripravila razpis za direktorja, so še sporočili.



Rodoškova je mesto direktorice najprej kot v. d. zasedla februarja 2020, potem ko je na tem mestu zamenjala Matejo Cekić, sedanjo vodjo urada za finance in proračun ter njeno pomočnico, pozneje pa je bila imenovana za direktorico s polnimi pooblastili.

Đurov je na mariborsko mestno občino prišel julija lani, ko mu je župan Saša Arsenovič zaupal naloge mestnega menedžerja. Še pred tem je bil od oktobra 2019 do februarja lani načelnik Upravne enote Maribor, a ga je minister za javno upravo Boštjan Koritnik razrešil s položaja.

Uradni razlogi za njegovo razrešitev niso bili znani, Koritnik pa je tudi zanikal, da naj bi bil vzrok za to prepoved koncerta kontroverznega hrvaškega glasbenika Thompsona. Omenjena upravna enota vse od takrat še vedno nima načelnika s polnim mandatom. Đurova je najprej kot v. d. nasledila Danica Jevšovar, po njenem odstopu pa je vodenje začasno prevzel Robert Pungerl. Dosedanji razpisi za izbiro načelnika so bili neuspešni, kot danes poroča Večer, pa naj bi se na tretjega prijavilo šest kandidatov.



Komisija je ministru za javno upravo, ki je pristojen za imenovanje načelnikov upravnih enot, predložila seznam s tremi primernimi kandidati. Med njimi je po pisanju Večera tudi omenjeni mariborski odvetnik. V drugem poskusu po informacijah časnika rezultati testiranja Pungerlovih vodstvenih kompetenc komisije niso prepričali, zato naj bi mu izdala sklep o neprimernosti za to uradniško funkcijo. Tako Koritnik kot Pungerl sta člana nekoč stranke SMC, zdaj Konkretno, še dodaja časnik.

občina uprava