vestnik

Nekdanji študenti so se srečali v Lendavskih goricah

Jože Gabor, 12. 9. 2019
Jože Gabor
Prijatelji iz študentskih let so se družili v Lendavskih goricah
Aktualno

V Lendavskih goricah so se družili nekdanji študentje na Pedagoški fakulteti v Mariboru, ki so začeli študirati leta 1969, s študijskimi dnevi pa so končali leta 1971, torej pred 48 leti in tega ali v naslednjem letu tudi vsi diplomirali.

Gostitelj druženja nekdanjih študijskih kolegov je bil Anton Sep iz Turnišča, ki ima vinograd v Lendavskih goricah, kjer jih je tudi pogostil s prekmurskimi dobrotami ob lendavskem vinu in drugih domačih napitkih. V prvem letniku jih je bilo v študijski smeri fizika-tehnika vpisanih 36, v drugi letnik pa se jih je od teh vpisalo enajst, kateri so tudi končali študij. Ob Antonu Sepu so bili iz pokrajine ob Muri v študijskem razredu še Tonček Kosi iz Ljutomera, Ivo Poljanec iz Veržeja in Angelca Mitrovič iz Apač, ki pa se srečanja ni mogla udeležiti. Angelca je bila edina ženska v razredu.

Od enajstih nekdanjih študijskih kolegov jih je prišlo na druženje v Lendavskih goricah devet. Imeli so še eno tako srečanje, ki je bilo pred desetimi leti v gostišču Trnek v naselju Krapje v Prlekiji. V Lendavskih goricah pri Antonu Sepu pa so organizirali tudi druženje leta 1971, ko so študij končali.

Vsi, ki so uspešno končali prvi letnik, so potem študij tudi končali, pravi Anton Sep. Od enajstih jih je šest ostalo v pedagoškem poklicu, med njimi tudi on, ostali pa so nadaljevali s študiji: obramboslovja, organizacijskih ved in drugo. Nekdanji študijski kolegi so bili vsi iz vzhodne Slovenije, ob Pomurju pa živijo še v Slovenj Gradcu, Velenju, Dravogradu in drugih krajih. Noben se ni odselili v tujino.

obletnice srečanja lendava