vestnik

Občina Šalovci: Nepremičnin ne bodo prodajali pod ceno

D. N., 15. 2. 2021
Nataša Juhnov
Povpraševanja po nepremičninah je bilo veliko, vendar potem ni bilo oddanih ponudb, pravi Iztok Fartek, župan občine.
Aktualno

Občina Šalovci je konec leta na svoji spletni strani objavila namero za sklenitev neposredne pogodbe o prodaji nepremičnin v občini. Prodajala jih je po načelu videno – kupljeno in v stanju v času objave namere, pri čemer nekatere nepremičnine niso proste bremen.

Na voljo je bilo sedem nepremičnin – pozidano zemljišče in nezazidano stavbno zemljišče v Markovcih, ki se prodajata kot zaokrožena celota, nezazidano stavbno zemljišče v Domanjševcih, dve pozidani zemljišči in dve nezazidani stavbni zemljišči v Šalovcih ter pozidano zemljišče oziroma domačija v celoti v Šalovcih. Do roka sta prispeli ponudbi za dve nepremičnini, in sicer za nezazidani stavbni zemljišči v Šalovcih. Ena nepremičnina je ocenjena na nekaj več kot 10.700 evrov, druga pa na nekaj več kot 8800 evrov.

c56c5eeb591c0051b8c78a96f2df5944
Silva Eory
Na voljo je bilo sedem nepremičnin.

»Interesent za eno nepremičnino ni naš občan, prihaja pa iz Prekmurja, interesentka za drugo nepremičnino pa je zdravnica iz Avstrije, ki je v občini že kupila starejšo hišo, v prihodnje pa namerava kupiti še eno nepremičnino,« je povedal župan Iztok Fartek. S ponudnikoma bo v naslednjih dneh sklenjena tudi prodajna pogodba. »Moram povedati, da je bilo povpraševanja po nepremičninah veliko, vendar potem ni bilo oddanih ponudb. Namero o sklenitvi neposredne pogodbe za prodajo nepremičnin bomo zato za preostale nepremičnine, ki ne bodo prodane, ponovili v spomladanskih mesecih,« je povedal Fartek in dodal, da nepremičnin ne bodo prodajali pod ceno. »Ker občina nima več blokiranih računov, lahko sedaj postavimo realne cene nepremičnin.« 

občina-šalovci iztok-fartek nepremičnine cena