vestnik

Neuradno: Radgončan se je s spolno igračko ranil sam

Andrej Bedek, 27. 3. 2018
Nataša Juhnov
Preiskovalci so zbrali dovolj dokazov, da bodo 51-letniku iz Gornje Radgone naprtili očitek, da se je v resnici samopoškodoval, kriminalistom pa se je zlagal, da so ga napadli. 
Aktualno

Nevsakdanji primer iz Gornje Radgone se bo končal še ta teden. Kriminalisti so po naših podatkih ugotovili, da se je 51-letnik v resnici samopoškodoval, kriminalistom pa se je zlagal, da je bil napaden.

Kaj se je pletlo po glavi 51-letnemu moškemu iz Gornje Radgone, da je murskosoboškim kriminalistom natvezil, da je bil 2. februarja žrtev več napadalcev, ki so prišli v njegovo stanovanje in se nad njim izživljali s spolno igračko, se ne ve. Je pa že znano, da je preiskava nevsakdanjega pripetljaja v zaključni fazi. Tako je namreč potrdila Suzana Rauš s Policijske uprave Murska Sobota (PUMS). Po naših podatkih bodo kriminalisti PUMS še ta teden Radgončana ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja krive ovadbe. Preiskovalci so namreč zbrali dovolj dokazov, da bodo 51-letniku očitali, da se je v resnici samopoškodoval, kriminalistom zlagal, da so ga napadli.

Iz soboške bolnišnice so takoj na pomoč priklicali kriminaliste, ki so slaba dva meseca po pripetljaju zložili mozaik domnevnega kaznivega dejanja. A se je izkazalo, da kaznivo dejanje ni spolni delikt, temveč kriva ovadba.

Kot so nam sporočili iz soboške bolnišnice, je moški je 2. februarja ob dveh zjutraj pri njih iskal zdravniško pomoč, češ, da naj bi bil žrtev napada več neznanih moških. Iz bolnišnice so takoj na pomoč priklicali kriminaliste, ki so slaba dva meseca po pripetljaju zložili mozaik domnevnega kaznivega dejanja. A se je izkazalo, da kaznivo dejanje ni spolni delikt, temveč kriva ovadba. Po temeljiti preiskavi dogodka, ki ga je 51-letni prijavil kot spolno nasilje, za kar je predpisana kazen do deset let zapora, se je torej izkazalo, da gre pravzaprav za sum storitve kaznivega dejanje krive ovadbe, ki določa, da se tistega, ki "koga naznani, da je storil kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, pa ve, da ga ni storil, kaznuje z zaporom do dveh let." Vse tako kaže, da se je Radgončan s spolno igračko ranil sam in da ni bil žrtev nobenega zločina, kakor je v začetku izpovedoval v prijavi kriminalistom.
vibrator policija napad ovadba