vestnik

Za mesto predsednika DeSUS-a se poteguje tudi Dominik Šteiner

Vestnik,STA, 11. 10. 2020
Nataša Juhnov
Dominik Šteiner
Aktualno

Stranka DeSUS je prejela tri kandidature in soglasja za predsednika stranke. Za vodenje stranke se bodo potegovali nekdanji predsednik Karl Erjavec, Srečko Felix Krope in Dominik Šteiner. Kongres bo 28. novembra.

Po odstopu Aleksandre Pivec se je v soboto ob polnoči iztekel rok za vložitev kandidatur za mesto predsednika DeSUS-a. Za mesto predsednika DeSUS so za zdaj prejeli tri kandidature, in sicer Karla Erjavca, Srečka Felixa Kropeta in Dominika Šteinerja. Vsi trije so dali tudi soglasje h kandidaturi. Vendar pa to niso uradni končni podatki, saj morajo počakati še ponedeljkovo redno pošto, so za STA sporočili iz stranke.

Dolgoletnemu predsedniku stranke Karlu Erjavcu je podporo izrazila pokrajinska organizacija DeSUS Gorenjska. Položaj predsednika DeSUS je Erjavec po 15 letih zapustil po porazu v tekmi z Aleksandro Pivec na januarskem kongresu. Pivčeva, ki je po septembrskem odstopu s predsedniškega mesta sprva napovedovala vnovično kandidaturo na novembrskem kongresu, je to namero opustila in izstopila iz DeSUS.

Pokrajinski odbor Posavje pa je v petek napovedal, da bo v tekmi za mesto predsednika stranke podprl predsednika tega odbora Srečka Felixa Kropeta. Kot so zapisali, je deloval tudi kot predavatelj na fakulteti za varnostne vede v Ljubljani in je docent Univerze v Mariboru, deloval pa je tudi v javni upravi. V političnem prostoru je aktiven od upokojitve.

Tretji doslej znani kandidat pa je Dominik Šteiner, sicer načelnik Upravne enote Murska Sobota.

Več o odstopu Pivčeve preberite TUKAJ
desus dominik-šteiner