vestnik

Neverjetna zmaga: Nafta poteptala Zarico 

Tomo Köleš, 17. 4. 2018
Aleš Cipot
Aktualno

Po domačem sobotnem porazu so nogometaši Nafte sedaj v zaostali tekmi 21. kroga popolnoma eksplodirali. Kranjsko Zarico so poteptali z rekordno zmago druge lige: 9 : 0. Roginić je dosegel kar štiri zadetke.

Lendavčani so v soboto proti Radomljam zapravili prvo priložnost, da bi že prehiteli Dravo na drugem mestu, za katero so zaostajali dve točki. Očitno jih je ta poraz tako razbesnel, da so se v torek zvečer pod žarometi znesli nad ubogo Zarico. Resda so bili Kranjčani morda zmedeni, saj so na pomurski avtocesti naleteli na prometno nesrečo in se znašli v zastoju, zato se je tekma začela s polurno zamudo. A na igrišču je tokrat bilo praktično samo eno moštvo. Nafta je v srečanje krenila s postavo: Raduha, Leuštek, Šeruga, Novinič kap. (Ilić, 46), Zeljko (Pozsgai, 63), Cekovski, Osmanaj (Oštrek, 32), Monjac, Grabant, Vinko, Roginić. Domači so pred 300 gledalci začeli huronsko, saj so že v prvem polčasu zabili štiri zadetke. Mrežo gostov so načeli Roginić dvakrat (7, 30), Monjac (27) in Leuštek (28). V drugem polčasu so nadaljevali v istem tempu. Zadeli so Vinko dvakrat (52, 75), Roginić dvakrat (54, 62) in Oštrek (56).




S to zmago je Nafta vendarle z drugega mesta izrinila Dravo. Marko Roginić se je z novimi štirimi zadetki (plus še eden proti Radomljam) na prvem mestu lestvice strelcev pridružil Luki Bobičancu iz Mure. Oba sta doslej dosegla 14 zadetkov. Do sedaj so bili po visokih zmagah znani Sobočani, ki so slavili že z 8 : 0, 6 : 0, 5 : 1 in s 4 : 0, a Lendavčani, ki doslej niti niso bili kakšna strelska sila, so zdaj z 9 :0 postavili rekord te sezone.


nogomet Nafta 1903, nogomet, Lendava zarica 9 : 0