vestnik

NLB poslovalnici v Križevcih in Gornjih Petrovcih zaprli vrata

Ines Baler, 3. 12. 2018
Marina Vrbnjak
Poslovalnica v Križevcih pri Ljutomeru od danes naprej ne obratuje več. 
Aktualno

S 3. decembrom se je po Sloveniji zaprlo petnajst poslovalnic Nove ljubljanske banke (NLB), med njimi tudi v Križevcih pri Ljutomeru in v Gornjih Petrovcih. 

Naj spomnimo, da je NLB v oktobru javnost obvestila o zaprtju petnajstih poslovalnic, ker Slovenija ni izpolnila zaveze Evropski komisiji za delno privatizacijo NLB do konca leta 2017. Takrat so iz banke sporočili, da so se o tem, katere poslovalnice bodo zaprli, odločili na podlagi donosnosti in minimalnega obsega poslovanja."Zavedamo se, da optimizacija poslovne mreže vedno predstavlja eno izmed najzahtevnejših sprememb, saj neposredno vpliva na navade naših strank. Hkrati se te spreminjajo in trend kaže, da vse več strank posluje prek elektronskih poti ali uporablja bančne avtomate, potreba po obiskih klasičnih poslovalnic pa se vztrajno zmanjšuje.Zato v banki aktivno prilagajamo prodajne poti in razvijamo sodobne načine poslovanja, da lahko uporabniki večino finančnih opravil opravijo hitro, enostavno in varno, kadarkoli in kjerkoli želijo, brez obiska poslovalnice," so pred dvema mesecema sporočili iz NLB.


d053a1b322e13378ac35f666bb1540f4
Marina Vrbnjak
To obvestilo je na vratih poslovalnice v Križevcih pri Ljutomeru.


Sicer je večina županov tistih občin, v katerih so poslovalnice, ki od danes naprej več ne obratujejo, podpisala skupno izjavo, s katero so izrazili protest proti zaprtju, a želenega učinka niso dosegli. Na vratih poslovalnice v Križevcih pri Ljutomeru je bilo danes obvestilo, da naj se stranke obrnejo na poslovalnico v Ljutomeru. Poleg te so v Pomurju ostale še poslovalnice v Murski Soboti, Radencih, Lendavi, Rogašovcih, Beltincih in Črenšovcih.

nlb zaprtje poslovalnic