vestnik

NLB zapira poslovalnico v Črenšovcih. Županja ostro: »Le floskula, ki se lepo bere«

M. H., 21. 3. 2022
Ines Baler
Črenšovska županja Vera Markoja
Aktualno

Na odločitev banke se je ostro odzvala županja Vera Markoja.

NLB konec marca zapira svojo dolgoletno poslovalnico v Črenšovcih. Razlog je ekonomske narave, pojasnjujejo, prav tako je na odločitev vplivalo spreminjanje uporabniških navad strank oziroma vse pogostejša uporaba digitalnih načinov poslovanja. V stavbi bančne poslovalnice bo ostal bankomat, osebni stik pa naj bi NLB v prihodnje še zagotavljala z obiski mobilne poslovalnice, ki bi prihajala v Črenšovce vsakih 14 dni.

nlbcrensovci22
Majda Horvat
NLB konec marca zapisa poslovalnico v Črenšovcih.
Na odločitev banke se je ostro odzvala županja Vera Markoja. V pismu odgovornim je zapisala, da je ob povečevanju števila prebivalcev v občini, delovanju pošte in zdravstvene postaje ter ob vzpostavitvi doma za starejše v središču Črenšovec nesmiselno, da banka zapira poslovalnico. Vodstvu je tudi očitala, da je njihovo poudarjanje, da razumejo poslovno okolje, navade in potrebe ljudi s poudarkom na skrbi za stranke, zgolj leporečje.

466f713d9d047058f5783b4f5548f83a
Nataša Juhnov
NLB.
»Ob vaši odločitvi, da zaprete to poslovalnico, ki je po prejetih informacijah poslovala dobro, so vse vaše trditve v poročilu le floskula, ki se lepo bere,« je bila jasna Markojeva. Dodala je še, da se bodo potrudili, da bodo občanom zagotovljene vsakodnevne bančne storitve. Navezali so stik s predstavniki Nove KBM, katere bančne storitve bodo na voljo ljudem v poštni poslovalnici v Črenšovcih.

črenšovci nlb vera-markoja