vestnik

Nogomet: Gliha vpoklical Muraša Horvata

Vestnik.si, 13. 3. 2019
Aleš Cipot
Tomi Horvat je vpoklican v reprezentanco. 
Aktualno

Igralec Mure Tomi Horvat je na seznamu reprezentance U21, ki začenja s pripravami na evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2021 gostila Slovenija. Trener reprezentance je Primož Gliha, ki je nekoč igral za in tudi treniral Muro.

Slovenska reprezentanca do 21 let začenja s pripravami na evropsko prvenstvo, ki ga bo Slovenija gostila čez dve leti. Našim fantom tokrat ne bo treba v kvalifikacije, saj ima gostitelj mesto na prvenstvu zagotovljeno, tako da se bodo do prvenstva vrstile številne prijateljske tekme. Na seznamu reprezentance U21 je tudi Muraš Tomi Horvat, ki se je med drugim izkazal z dvema zadetkoma na jesenskem srečanju proti Olimpiji v Ljubljani.
Seznam reprezentance do 21 let
Žan Celar (Roma / ITA), Sven Šoštarič Karič (Derby County / ENG), Tomi Horvat (Mura), Rok Vodišek (Genoa / ITA), Luka Koblar (Aluminij), Dejan Petrovič (Aluminij), David Brekalo (Bravo), Žan Zaletel (Celje), Janez Pišek (Celje), Matija Rom (Domžale), Tomaž Zakrajšek (Krško), Sandi Ogrinec (Krško), Ester Sokler (Krško), Jan Mlakar (Maribor), Žan Rogelj (Triglav), Tom Žurga (Triglav), Jalen Arko (Triglav), Timi Max Elšnik (Northampton Town) / ENG in Vanja Drkušić (Heerenveen / NED)


Izbrana vrsta, ki ji poveljuje selektor Primož Gliha, nekoč je igral in tudi treniral Muro, bo prvo prijateljsko tekmo odigrala v mestu Gori, 22. marca proti selekciji Gruzije. 7. junija bo na sporedu gostovanje v Švici, že tri dni kasneje pa domača tekma z Gruzijo. Oktobra bosta na vrsti dve domači preizkušnji, prva bo pravi spektakel, saj k nam 11. oktobra prihaja izbrana vrsta Anglije, so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije, 15. oktobra se bo Slovenija doma pomerila s sogostiteljico evropskega prvenstva Madžarsko, 18. novembra pa sledi še gostovanje v Albaniji.

9986d9abddb6b012fdb8200655907447
Andrej Petelinšek
Trener reprezentance do 21 let je Primož Gliha, ki je nekoč igral za in tudi treniral Muro.


»Začenja se novo obdobje, ki prinaša novo generacijo mladih reprezentantov. Tekma z Gruzijo prihaja v specifičnem trenutku, v katerem bomo pogrešali kar nekaj igralcev. Dva reprezentanta sta namreč vpoklicana v A-reprezentanco, dodatna dva pa bosta del reprezentance do 19 let, ki se pripravlja na elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Po mojem mnenju je namreč zelo pomembno, da omogočimo vsem fantom igranje za reprezentanco, ki sodeluje v tekmovanju. Ker nas čaka samo ena tekma, tokrat nisem vpoklical igralcev iz 2. slovenske nogometne lige, saj se to tekmovanje nemoteno nadaljuje. Tako bo v Gruzijo najverjetneje odpotovalo 18, 19 igralcev,«je obrazložil svoj izbor slovenski selektor, ki pravi, da bo vsaka prijateljska tekma zanj enako pomembna, kot bi bila kvalifikacijska.
Preberite tudi: Kek vpoklical Boharja.

mura primož gliha Tomi Horvat nogomet