vestnik

Odstop dveh svetnikov: "Demokracija je umrla z nastopom župana Leljaka"

M.V., 30. 6. 2021
Nataša Juhnov
Norma Bale
Aktualno

Po torkovi občinski seji v Radencih, na kateri je župan Leljak že tretjič predlagal preimenovanje Titove ulice in je bil njegov predlog sprejet, sta odstopila dva svetnika.

Pojasnilo za odstop Norme Bale in Dejana Berića objavljamo v celoti:
"Norma Bale in Dejan Berić, na listi SD izvoljena v Občinski svet Občine Radenci za mandatno obdobje 2018 – 2022, nepreklicno odstopava kot članica in član Občinskega sveta Občine Radenci.
Zagovarjava demokratična načela sodobne družbe, verjameva v transparentno in pošteno upravljanje z javnim premoženjem in kapitalom, spoštujeva odprt dialog in v politiki spodbujava konstruktivno izmenjavo različnih mnenj. Žal je v občini Radenci demokracija umrla z nastopom župana Romana Leljaka, ki samovoljno spreminja podobo občine in sprejema sumljive odločitve, ki jih bomo še dolgo plačevali občanke in občani. Župan Roman Leljak je uspel občanke in občane razdeliti na dva tabora in jih medsebojno skregati. Vendar pa je župan bil izvoljen z demokratično večino in lahko Občinskemu svetu predlaga, kar želi, še tako nerealne in finančno problematične projekte. Toda Občinski svet Občine Radenci je tisti, ki na koncu odloča in odloči. In koalicija nekritično in brez poglobljenega premisleka podpira vse županove predloge. Midva sva nemočna in ob vsakem poskusu opozoriti na nepravilnosti deležna osebnih diskreditacij in napadov, zato ocenjujeva, da je najino delovanje v Občinskem svetu postalo brezpredmetno in ne zdi se nama pošteno, da prejemava sejnino za delo, ki ga ne moreva opravljati. Zahvaljujeva se vsem, ki so nama na volitvah namenili svoj glas in se opravičujeva, ker morava sprejeti težko odločitev o umiku iz Občinskega sveta, na katerega prenašava odgovornost za prihodnost občine Radenci. Upava, da bo tudi koalicija v nekem trenutku sprevidela manipulativno ravnanje župana in pričela odgovorno politično ravnati."

radenci, občina-radenci, občinska-seja-radenci, roman-leljak, kmvvi, dejan-berič
Vida Toš
Dejan Berič

Negovanje 2024

(FOTO) V Negovi spet v znamenju zelišč

Na gradu Negova so tudi letos izvedli tradicionalni zeliščarski dan NEGOVAnJE, kjer se je celotno dogajanje vrtelo okrog zelišč in zeliščarstva. Čez ves dan je potekala zeliščarska tržnica, na kateri so se lahko izmenjevale sadike in semena zelišč, najti je bilo mogoče pripomočke za vzgojo zelišč, izvedeti kaj več o uporabi zelišč za krepitev zdravja, za negovanje dobrega počutja, v kulinariki in negi. S tem namenom so obiskovalci lahko kupili razne čaje, kreme, mazila, soli, tinkture, hidrolate, namaze in še kaj. Iva Hari je izvedla kulinarično delavnico Z zeliščnega vrta na krožnik, Simon Veberič in Suzana Simenčič iz Alchemie Pannonice sta predstavila najpogostejše napake pri uporabi eteričnih olj, Vesna Golob je predstavila zeliščne pripravke za čiščenje kože in presnove, Sanja Lončar je predavala o zeliščnih skrivnostih za hitro polnjenje baterij, Alenka Šoštarič pa o zeliščih za boljše zdravje našega vrta. Za najmlajše je bil na voljo Apolonijin kotiček z interaktivnimi igrami in degustacijo čajnih mešanic. Sonja Jagarinec je za otroke pripravila tudi delavnico, na kateri so posadili zelišča, Družinsko gledališče Kolenc pa je izvedlo predstavo Kekec in Prisank. Obiskovalci so si pod vodstvom lahko ogledali grad in pokusili grajsko juho iz kotla, ki jo je pripravilo Turistično društvo Negova-Spodnji Ivanjci, člani društva so prav tako nastopili kot grajska gospoda.

Več o dogajanju na torkovi seji v Radencih preberite TU

odstop dejan-berić norma-bale roman-leljak