vestnik

Nova kolesarska in pešpot skozi Lendavo

Jože Gabor, 16. 12. 2019
Jože Gabor
Nova kolesarska in pešpot v Lendavi.
Aktualno

V Lendavi zaključujejo z gradnjo kolesarske in pešpoti od Slomškovega naselja in mimo hotela Cubis do avtobusne postaje oziroma trgovskega centra Spar.

Ta v dolžino meri 1040 metrov in 4 metre v širino. Kolesarsko in pešpot so zgradili po nasipu Kobiljskega potoka, ki ga je bilo treba pred tem utrditi.Ob poti pri avtobusni postaji so postavili še parkirišče za kolesa s polnilnicami za električna kolesa. Pot je razdeljena na pet odsekov in z dvosmerno kolesarsko stezo ter stezo za pešce, ob njej pa je solarna razsvetljava, počivališče, klop, koši in drugo. Okolico poti so uredili tudi hortikulturno, z zasaditvijo dreves in drugih rastlin.

Vrednost naložbe Občine Lendava je 324 tisoč evrov, sofinancirajo pa jo iz projekta ukrepov trajnostne mobilnosti ministrstva za infrastrukturo. V skladu s tem ukrepom v občini uresničujejo tudi celostno prometno strategijo. V preteklosti so uresničili več podobnih projektov, s katerim Lendava in drugi kraji v občini postajajo kolesarjem in pohodnikom vse bolj prijazni.

lendava, pešpot, kolesarska-steza
Jože Gabor
Nova kolesarska in pešpot v Lendavi.

lendava, pešpot, kolesarska-steza
Jože Gabor
Nova kolesarska in pešpot v Lendavi.

lendava pešpot kolesarska-steza