vestnik

Nova lakirnica za Farmtech

Majda Horvat, 23. 10. 2017
S postavitvijo nove lakirnice bodo staro, ki je zdaj v mestu, opustili.  
Aktualno

Ljutomerskemu podjetju Farmtech ne bo potrebno izvesti presojo vplivov na okolje za novo lakirnico. Tak sklep je pred dnevi objavila agencija za okolje (Arso). Nov objekt v velikosti 2.219 kvadratnih metrov želijo postavili na zemljišču podjetja in sicer vzporedno z obstoječo proizvodno halo podjetja Komptech v industrijski coni.
Z novo lakirnico bi podjetje avstrijskih lastnikov opustilo uporabo zdajšnje lakirnice na Prešernovi ulici v mestu Ljutomer. Delo v novi lakirnici se bo odvijalo v komorah, odpadne vode iz procesa pa bodo zbirali v podzemnih rezervoarjih, v katerih bo glede na kemične in tehnološke lastnosti vsebnosti potekal proces čiščenja. Dnevno naj bi očistili 4,5 kubičnih metrov odpadne vode, izsušeni mulj pa predajali v uničenje.
Naložbo v modernejšo in bolj ekološko lakirnico, ki bo namenjena lastnim potrebam podjetja, je vodstvo družbe napovedalo že julija letos, ko so ob 25-obletnici podjetja Komptech pripravili družinski piknik za zaposlene. Nova lakirnico naj bi stala štiri milijone evrov, dodatnih 1,2 milijona evrov pa bi namenili še za nakup novega obdelovalnega centra in novega varilnega robota.
lakirnica farmtech ljutomer