vestnik

Nova Vestnikova spletna stran: Povezujemo Pomurje!

Adriana Gašpar, 27. 3. 2018
Nataša Juhnov
Zdaj imate medijski kanal, preko katerega lahko tudi vi odgovornim iz prve roke poveste svoje mnenje in izkušnje o temah, ki jih bomo odpirali.
Aktualno

Moderna, pregledna, sveža. Takšna je nova spletna stran vašega regionalnega pomurskega časopisa Vestnik.si.

Stran, ki ste je bili navajeni, pomurje.si je šla v zgodovino, pred vami je vsebinsko pestrejša, barvitejša in predvsem uporabniku precej bolj prijazna spletna stran Vestnika, za katero si upamo reči, da je najboljša spletna stran v Pomurju. V to verjamem, ker za njo stoji ekipa, ki ne samo, da ji je mar za Pomurje in njegov nadaljnji razvoj, pač pa piše kakovostne, kredibilne članke, ki vsebujejo preverjene, a hkrati ažurne informacije, ki analizira dogodke in pozna ozadja, in torej ni, kar v današnjem medijskem svetu sploh ni redkost, površinska. Prav to je recept, ki mu zvesto sledimo, in prav zaradi tega, dragi bralci, blagovni znamki Vestnik zaupate že častitljivih 70 let. Vaše zaupanje je naša odgovornost in to jemljemo zelo resno. Spremembe, ki jih prinaša naglo spreminjajoče se medijsko okolje in posledično bralne navade niso enostavne. Vse prej kot to. A so izziv in so hkrati nujne za nadaljnji razvoj te medijske družbe. Nova spletna stran je rezultat skoraj enoletnega dela številčne ekipe vsebincev, oblikovalcev, programerjev in drugih. Za vas in zaradi vas, ker smo vam želeli dati stran, ki tem lokalnem okolju ponuja več, kot vam je katerakoli do zdaj.

Kaj bo torej novega?

Tu so tudi posebne rubrike, s katerimi bomo obogatili vsebino na naši spletni strani, da boste dobili še bolj obširen pogled v dogajanje. Z našimi novinarji se bomo še bolj poglobili v probleme, ki pestijo Pomurce. Recimo: pod drobnogled bomo vzeli tiste pomurske ceste, za katere nam bodisi statistika prometnih nesreč bodisi vaš občutek pripovedujejo, da niso nujno najbolj varne. Raziskali bomo, kaj drži in kaj ne in – kar je najpomembneje – poiskali rešitve. Dalje: uvajamo Vestnikovo debato – odpirali bomo aktualna vprašanja, od mikrolokalnih in širše regionalnih, in skupaj s strokovnjaki za posamezna področja ter vami, dragi bralci, o tem razpravljali v smeri iskanja rešitev. Zdaj imate medijski kanal, preko katerega lahko tudi vi odgovornim iz prve roke poveste svoje mnenje in izkušnje o temah, ki jih bomo odpirali. Angažirajte se, uporabite našo spletno stran in našo prisotnost na socialnih omrežjih. Mi smo na voljo tudi zato, da si skupaj z vami življenje v našem okolju uredimo bolje. In verjemite – še zlasti v volilnem letu, ko so odvisni od vaših glasov, bodo odgovorni vaša stališča slišali. Dajmo jim skupaj povedati, kako vi pričakujete, da bodo uredili obravnavane probleme.Na spletni strani je za uporabnike, ki se boste registrirali (postopek je enostaven) odprta tudi možnost komentiranja pod članki.


Ne bomo pozabili na dobre Pomurske zgodbe - teh je pri nas veliko in dobivajo svoj prostor, pa na posebne zgodbe in ljudi, ki nas vedno znova pozitivno presenetijo in inspirirajo, in na zgodbe, ki jih piše življenje. Presenečeni boste, kaj vse boste odkrili , ko boste brali recimo najlepše pomurske ljubezenske zgodbe. Kdor bo želel brati kmetijske in vrtičarske nasvete ali servisne informacije, kot denimo vreme, stanje na cestah, TV spored bo našel tudi to. Nagradne igre? Seveda, tudi te bodo, tako na naši spletni strani kot na naših računih na facebooku, twitterju in instagramu. Aktualnim novicam iz Pomurja, ki jih bomo objavljali vsak dan, pa dodajmo še aktualne, zabavne ter uporabne novice iz Slovenije in sveta. V resnici imate na tej spletni strani zdaj spletni bralci vse na enem mestu.

Soustvarjajte spletno stran

In še ena pomembna novost: poslej lahko sami preko naše spletne strani javnost obveščate o dogodkih v vaši okolici. Če organizirate pohod, predstavo, proslavo, ali kakršnokoli drugo prireditev, lahko zdaj zares enostavno to sami objavite na naši spletni strani in si zagotovite večji obisk; tudi tako lahko opozorite na vaše aktivnosti, da bo vaš trud pri organizaciji še širše prepoznan. Ob tem vas tudi pozivamo, da nam o dogodkih v svojih društvih, občinah, šolah, organizacijah pošiljate sporočila in fotografije, delite vaše delo in trud z nami, da ga bomo mi lahko delili naprej.
Na spletni strani Vestnik.si vam ponujamo tudi male oglase, ki jih po novem lahko na veliko bolj pregleden in enostaven način vpišete objavite. Ni vam treba nikogar poklicati, zgolj izpolnite polja, ki vam jih naš obrazec na spletni strani ponuja. Zelo preprosto je. Preizkusite!
Delo na spletni strani vestnik.si sicer teče nenehno, kmalu si boste lahko vklopili tudi funkcijo sledenja avtorjem in posameznim rubrikam, in vsakič, ko bo avtor, za katerega se boste odločili, da ga spremljate, objavil nov članek ali pa bo nova vsebina na voljo v rubriki, ki si jo boste izbrali, če si jo boste, boste prejeli notifikacijo o tem na vaš e-naslov.
In če potegnemo črto: spletna stran vestnik.si – v desktop in mobilni različici – ni samo zgolj še ena novičarska spletna stran. Ampak tudi priložnost, da našo regijo še bolj povežemo, da se mi povežemo, in jo damo na zemljevid. Mi smo to vsekakor pripravljeni storiti. Pa vi? Dobrodošli na vestnik.si, cenjeni bralci!
Nataša Juhnov
Za vas bomo ustvarjali najboljšo stran v Pomurju.