vestnik

Nova vlada na prvi seji z maskami

STA, 14. 3. 2020
Vlada Republike Slovenije/Twitter
Nova vlada se je že sestala na konstitutivni seji. Z maskami.
Aktualno

Nova vlada Janeza Janše je svojo ustanovno sejo v veliki meri posvetila tudi razpravi o ukrepih za omejevanje širjenja okužb z novim koronavirusom. Kot je po seji dejal novi obrambni minister Matej Tonin, so ustanovili krizni štab in sprejeli del ukrepov, nekateri pa sledijo v prihodnjih dneh.

Vlada, ki se je prvič sestala uro po potrditvi v DZ, je kmalu po začetku seje na Twitterju objavila fotografijo, iz katere je razvidno, da so premier in ministrska ekipa opremljeni z zaščitnimi maskami.

"To je bilo predvsem sporočilo, da moramo vsi paziti eden na drugega in narediti vse, da se širjenje virusa zaustavi," je po seji dejal Tonin. Je pa priznal, da jih niso uporabljali ves čas seje, ki je trajala več kot štiri ure.

Večji del razprave je bil sicer posvečen ukrepom za boj proti širjenju koronavirusa. "Ministri bodo v prihodnjih dneh sporočili, kakšni bodo ti ukrepi," je dejal Tonin in na vprašanje, do katere mere se bodo zaostrili, odgovoril, da je "to odvisno od tega, koliko bodo ljudje upoštevali že sprejete ukrepe".

Danes so po njegovih besedah sprejeli nekaj uredb s področja kmetijstva in blagovnih rezerv. Možni pa so še posegi v urejanje prometa, javnega prevoza, dela trgovskih centrov,... Podrobnosti Tonin ni razkril.

"Moja naloga je, da zagotovim nemoteno delovanje civilne zaščite in nove kapacitete za potencialne bolnike," je še navedel novi obrambni minister.

vlada koronavirus
Kaj zdaj berejo drugi