vestnik

Novak in Prosič na sprejemu pri predsednici državnega zbora. Pogovor je tekel o enakopravni obravnavi verskih skupnosti pri nas

Vestnik.si, STA, 21. 2. 2023
Državni zbor
Predstavnika evangeličanske cerkve na sprejemu pri predsednici državnega zbora.
Aktualno

Predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je sprejela predstavnika predsedstva Evangeličanske cerkve v Republiki Sloveniji škofa Leona Novaka in inšpektorja Bojana Prosiča. V pogovoru se je med drugim zavzela za enakopravno obravnavo verskih skupnosti v Sloveniji.

Novak in Prosič sta na srečanju na kratko predstavila poslanstvo in delovanje Evangeličanske cerkve, nato pa izpostavila odprto vprašanje izplačila temeljnega mesečnega dohodka v času epidemije covid-19 za verske uslužbence njihove cerkve, saj gre kljub ugotovljenim ter že odpravljenim zaposlitvenim nepravilnostim za istovrstno financiranje. Izpostavila sta tudi svoje mnenje glede nujnosti razširitve upravičenosti do kritja prispevkov za socialno varnost tudi za zaposlene v verski skupnosti z državljanstvom v EU, saj trenutna zakonodaja predvideva le povračilo prispevkov za slovenske državljane, so zapisali v državnem zboru.

leon-novak, bojan-prosič, urška-klakočar-zupančič
Državni zbor
Predstavnika evangeličanske cerkve na sprejemu pri predsednici državnega zbora.


Klakočar Zupančičeva se je strinjala, da predstavljena stališča terjajo dodatni premislek, hkrati pa se je zavzela za enakopravno obravnavo verskih skupnosti v Sloveniji, so zaključili.

dz verska skupnost srečanje cerkev