vestnik

Novi termini za cepljenje brez naročanja v soboškem zdravstvenem domu

Vestnik, 14. 6. 2021
Rok Horvat
Cepljenje brez naročanja
Aktualno

Iz Zdravstvenega doma Murska Sobota so sporočili, da organizirajo cepljenje proti covid-19 brez naročanja, ki bo potekalo 18., 21. in 28. junija ter 2. julija od 15. do 18. ure.

Cepili bodo s cepivom AstraZeneca (Vaxzevria) v ambulanti za cepljenje (vhod z dvoriščne strani). Tisti, ki se bodo odločili za cepljenje, morajo prinesti s sabo kartico zdravstvenega zavarovanja. 

“Priporočen presledek med odmerkoma pri cepivu Astrazeneca (Vaxzevria) se zaradl boljše učinkovitosti priporoča čez 12 tednov (cepljenje z 2. odmerkom Vaxzevria se lahko v skladu s SmPC opravi tudi prej, 4-12 tednov po 1. odmerku). Cepljenje oseb, ki so prebolele COVID-19, se lahko opravi takoj, ko mine obdobje izolacije. Ker so osebe še nekaj mesecev po preboleli bolezni zaščitene, se cepljenje lahko varno odloži do 6 mesecev od začetka bolezni. Dosedanji podatki kažejo, da za zaščito oseb, ki so v zadnjih 8 mesecih dokazano prebolele COVID-19 (izvid o pozitivnem PCR testu ali potrdilo zdravnika o prebolelem covid-19), zadostuje en odmerek cepiva proti COVID-19 (če oseba želi, lahko prejme tudi polno cepljenje v skladu s SmPC). V takih primerih prebolevnik velja za zaščitenega takoj po cepljenju. če je minilo več kot 8 mesecev od začetka bolezni in prebolevnik še ni bil cepljen, prejme polno cepljenje. Imunsko oslabljene oseb, ki so prebolele COVID-19, prejmejo polno cepljenje,” so ob tem še zapisali v Zdravstvenem domu Murska Sobota. 

cepljenje murska-sobota