vestnik

NŠ Mura: Za derbi z Mariborom prodanih že 2000 vstopnic!

Tomo Köleš, 21. 9. 2018
Sašo Bizjak
Aktualno

Ste mislili, da je bila tekma med Muro in Olimpijo vrhunec prvoligaškega spektakla letos v Fazaneriji? Pomislite še enkrat! Za derbi med Muro in Mariborom je bilo prodanih že 2000 vstopnic, čeprav je srečanje na sporedu šele 30. septembra.

Čeprav je tekma med Muro in Mariborom na sporedu šele čez dober teden, in to ob skrajno neprimerni uri (v nedeljo ob 13h), ko ljudje ne bodo mogli niti pošteno zaužiti svojega kosila, pa pripadnost ter zvestoba črno-belemu klubu in zanimanje za njegova srečanja prekašajo vse ostale dejavnike, tudi diktate televizijskih prenosov.


Doslej je bilo prodanih že več kot 2000 vstopnic, zato je zelo verjetno, da bo tudi ta tekma razprodana. Torej še drugič zapored na Fazaneriji, kar bo verjetno prvič v zgodovini tekem Prve Lige Telekoma Slovenije. Seveda bo svoje naredila tudi bližina Maribora, zato bo tudi iz tega mesta prišlo veliko navijačev, najverjetneje še več kot iz Ljubljane na tekmo z Olimpijo.


Zato v NŠ Mura pozivajo, dasi zagotovite vstopnice čimprej. Vstopnice po standardnih cenah (otroci 4€, ostale tribune 8€ in glavna tribuna 10€) so v predprodaji že na voljo. Na dan tekme bodo cene vstopnic višje (otroci 6€, ostale tribune 11€ in glavna tribuna 13€). Sektor M (stojišča) ne bodo v prodaji.Predprodaja bo v baru potekala vsak delovni dan med 14. in 19. uro, v soboto med 12. in 19. uro, v nedeljo je bar zaprt.


A Muro do tega srečanja čaka izredno težak teden. V nedeljo ob 16. uri bo najprej gostovala pri Celju, potem v četrtek ob 15.30 v Kranju pri Triglavu, nato pa že zelo hitro v nedeljo v goste prihaja Maribor. Na vseh treh srečanjih ne bo kaznovanega Luke Šušnjare, v Celju pa bo zaradi štirih rumenih kartonov manjkal tudi Nino Kouter.


Tekma 2. kroga med Mariborom in Muro je bila izredno zanimiva in taktična. Končala se je z 0 : 0, kar je bil edini tovrstni izid Mure doslej v tej sezoni. A še posebej je v spominu ostalo fantastično navijanje 1200 Pomurcev v Ljudskem vrtu. Kakšna erupcija nas potem še čaka v Fazaneriji 30. septembra?

nogomet napoved mura maribor vstopnice