vestnik

Nujno varstvo nudi 28 vrtcev v 24 pomurskih občinah

Vestnik, 22. 11. 2020
Marina Vrbnjak
V Pomurju je v času, ko vrtci nudijo le nujno varstvo, odprtih 28 vrtcev.
Aktualno

Slovenski vrtci še naprej zagotavljajo le nujno varstvo za otroke, katerih starši so zaposleni, in varstva ne morejo zagotoviti na drug način.

V Pomurju je v preteklih dneh delovalo 28 vrtcev v 24 občinah. Nujno varstvo za vrtčevske otroke so v eni enoti zagotavljali v občinah Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Hodoš, Križevci, Lendava, Moravske Toplice, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana in Veržej. V občini Ljutomer so delovale štiri enote vrtca, in sicer v Cezanjevcih, na Cvenu, v Stročji vasi in v Ljutomeru. Trije vrtci pa so odprti v Mestni občini Murska Sobota. To so bili Vrtec Lavra, Waldorfski vrtec in Vrtec Murska Sobota, enota Miške. 

Iz seznama, ki ga ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport osveži vsak teden, je tako razvidno, da vrtca nista bila odprta le v dveh pomurskih občinah. To sta občini Grad in Kuzma. 

sv
Nataša Juhnov
Slovenski vrtci še naprej zagotavljajo le nujno varstvo za otroke, katerih starši so zaposleni, in varstva ne morejo zagotoviti na drug način.

V sredo, 18. novembra, pa so lahko z opravljanjem dejavnosti nadaljevali tudi varuhi predšolskih otrok, ki so vpisani v register pri pristojnem ministrstvu. Gre za varstvo otrok na domu, varuhi pa morajo pri svojem delu upoštevati priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki veljajo tudi za vrtce v času veljavnosti vladnega odloka o zaprtju vrtcev. 

nujno-varstvo vrtci pomurje