vestnik

Nujno zobozdravstvo po novem v Murski Soboti, tudi v Lendavi vstopna točka

Majda Horvat, 18. 3. 2020
Nataša Juhnov
Z včerajšnjim dnem je ZD Murska Sobota vzpostavil delovanje ambulante za opravljanje nujnih zobozdravstvenih storitev.
Aktualno

Z včerajšnjim dnem je ZD Murska Sobota vzpostavil delovanje ambulante za opravljanje nujnih zobozdravstvenih storitev.

Direktorica Edith Žižek Sapač je ob podpori vodstev preostalih pomurskih zdravstvenih domov na ministrstvu dosegla, da smejo nujne zobozdravstvene storitve opravljati tudi v Murski Soboti. S tem se spreminja navodilo, ki je začelo veljati v ponedeljek, da bolniki iz celotne severovzhodne Slovenije, ki potrebujejo nujne zobozdravstvene storitve, te dobijo samo v ZD Maribor.

Vstopna točka tudi v ZD Lendava

Glede na napovedi infektologov in zdravstvenega ministra Tomaža Gantarja, da se bodo razmere glede števila okuženih in obolelih v tem tednu in prihodnjem še stopnjevale, se tudi zdravstveni zavodi intenzivno pripravljajo na delovanje v še bolj zaostrenih razmerah. 
Po najnovejših navodilih ministrstva za zdravje glede delovanja javnih zdravstvenih zavodov v izrednih razmerah, ki so jih v torek popoldne prejeli tudi pomurski zdravstveni domovi, se vstopna točka za odvzem brisov v Pomurju odpira še v Zdravstvenem domu (ZD) Lendava, medtem ko se vstopna točka pri ZD Murska Sobota spreminja v ambulanto za obravnavo bolnikov z okužbo.

a5555083772fe84d4fac26560b21265d
Majda Horvat
Vstopna točka za odvzem brisov v Pomurju se odpira še v Zdravstvenem domu Lendava.

Kot je povedala Olga Požgai Horvat, direktorica lendavskega zdravstvenega doma, te zadolžitve niso pričakovali, bo pa vplivala na organizacijo dela. Prav zato bodo ponovno razmislili o že načrtovanem zapiranju zdravstvenih postaj. ZD Lendava je že dobil tudi zabojnik in včeraj so ga usposobili za obravnavo bolnikov s sumom okužbe. 

zobozdravstvo zd-murska-sobota nujne-storitve
Kaj zdaj berejo drugi