vestnik

NZS bo prispevala tudi številnim pomurskim klubom

Maja Hajdinjak, 19. 9. 2018
Aleš Cipot
Aktualno

Kot poroča spletni portal rtvslo.si, je Nogometna zveza Slovenije (NZS) zagotovila pol milijona evrov za nogometno infrastrukturo, s katero bodo poskrbeli za boljšo in lepšo podobo nogometnih stadionov v Sloveniji.

Izvršni odbor NZS-ja je na seji v Lendavi med drugim sprejel sklep o sofinanciranju gradnje nogometne infrastrukture.
Denar bodo namenili za"izgradnjo in posodobitev nogometnih igrišč (malih in velikih) z naravno in umetno travo, razsvetljavo nogometnih igrišč, avtomatskih namakalnih sistemov, garderobnih prostorov, tribun za gledalce in pokritja teh, nogometne opreme ter dokončanja nogometnih objektov po Sloveniji,"so v sporočilu za javnost zapisali pri NZS-ju. Med temi je tudi finančna pomoč v vrednosti 75.000 evrov za razsvetljavo v Fazaneriji, domu prvoligaša Mure. Poleg tega bodo namenili denar za namakalne sisteme NK Odranci (5000 evrov), ŽNK Pomurje (5000 evrov), NK Čarda Martjanci (3500 evrov), ŠD Bogojina pa bo prejelo 1500 evrov za namakalni sistem in vadbeno površino. Večje zneske bodo namenili tudi ŠNK Radgona, in sicer 30.000 evrov za dokončanje objekta ter prav tako 30.000 evrov NK Ormož za dokončanje garderob.

Dodali so, da je IO potrdil tudi projekt črpanja sredstev iz programa FIFA Forward za leto 2018 za sofinanciranje članic NZS-ja (medobčinskih, trenerske in sodniške zveze) v skupni vrednosti 253.980 evrov.
Izvršni odbor je potrdil tudi sestavo futsal lig (z izjemo 1. SFL) za tekmovalno leto 2018/2019 in koledar futsal tekmovanj za sezono 2018/19.
Aleš Cipot
V začetku septembra so na Fazaneriji položili temeljni kamen za izgradnjo razsvetljave na stadionu.
nzs NŠ Mura reflektorji