vestnik

Ob 60. jubileju Agre bodo pripravili razstavo. Imate tudi vi iz minulih sejemskih let kakšen spomin? Delite ga z organizatorji

Vestnik.si, 21. 2. 2022
Jure Zauneker
Sejem Agra.
Aktualno

Mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra in z njim tudi Pomurski sejem bo letos zaznamoval 60. jubilej, najbolj praznično pa bo v Gornji Radgoni med 20. in 25. avgustom, ko bo potekala letošnja Agra. Ob tem bodo organizatorji pripravili posebno razstavo o dolgoletnem sejemskem dogajanju, da pa bi se lahko ob obletnici skupaj spomnili prehojene poti, vabijo vse, ki so sejem pomagali soustvarjati na tak ali drugačen način, da jim posredujejo kakršnega koli spomina, ki ga hranijo.

Sejem Agra je od leta 1962 prehodil dolgo pot, na tej poti pa so ga spremljali številni obiskovalci, poročevalci, sopotniki, soustvarjalci. Pred jubilejnim 60. mednarodnim kmetijsko-živilskim sejmom Agra bo Javni zavod Knjižnica Gornja Radgona v sodelovanju s Pomurskim sejmom pripravil posebno razstavo, zato vabijo vse, ki imajo na minulih šestdeset sejemskih let v Gornji Radgoni kakšen spomin, da ga posodijo za razstavo. Organizatorjem ga lahko pošljete v kakršni koli obliki, lahko ga zapišete na list papirja, v elektronsko pošto ali ga poveste v pogovoru, intervjuju. Veseli bodo tudi plakatov, letakov, fotografij ali drugih izdelkov, najbolj zanimive spomine pa bodo nagradili s sejemskimi vstopnicami in z degustacijami na sejmu nagrajenih vin. "Z njimi želimo nazdraviti novim skupnim spominom," so še zapisali. 

agra pomurski-sejem jubilej