vestnik

Ob zaključku tečaja podelili čine višjim gasilcem

Vestnik.si, 27. 5. 2023
Ingrid Lončar
V Križevcih pri Ljutomeru so tečajnikom, ki so letos opravili tečaj višji gasilec, podelili čine.
Aktualno

Tečaj za pridobitev čina višji gasilec je v pomurski gasilski regiji potekal med januarjem in aprilom.

S svečano podelitvijo činov se je po treh mesecih sklenil tečaj za višjega gasilca v pomurski gasilski regiji, ki ga je obiskovalo 56 tečajnikov.

Tečaj je organizirala komisija za izobraževanje v pomurski gasilski regiji, ki ji predseduje Leonardo Markovič. "Ko sem januarja stal pred vami, sem bil vesel, da vas je toliko. Tudi sedaj sem vesel, da vas je ob koncu tečaja toliko. Želim vam, da znanje, ki ste ga na tečaju pridobili, s pridom uporabite pri delu v gasilstvu in tudi v zasebnem življenju," je na slovesnosti, ki je potekala v Križevcih pri Ljutomeru, povedal Markovič, sicer tudi vodja tečaja. 

višji-gasilec, tečaj, podelitev-činov
Ingrid Lončar
V Križevcih pri Ljutomeru so tečajnikom, ki so letos opravili tečaj višji gasilec, podelili čine.

Zbrane tečajnike je na podelitvi nagovoril tudi poveljnik pomurske gasilske regije Dušan Utroša, ki je bil nadzornik tečaja. "Pravijo, da tisti, ki hoče nekaj narediti, najde pot, vsi ostali najdejo izgovor. Vi ste našli pot, v vas pa je bila gonilna sila, ki je močnejša od elektrike, pare in jedrske energije. To je volja, ki vas je pripeljala do vašega končnega cilja. Tečaj, ki traja nekaj manj kot sto ur, ste vsi uspešno opravili, za kar vam čestitam," je povedal Utroša in zbrane pozval k nadgrajevanju znanja ter vztrajanju na gasilski poti. "Pričakujem, da boste vsi še naprej ponosno pripadali gasilski organizaciji, ne dovolite pa, da vas kdaj kdo zavede. Odgovorni ste namreč gasilski organizaciji, ljudem in svoji vesti, nikomur drugemu. Hkrati ste dolžni braniti čast in ugled slovenske prostovoljne gasilske organizacije," je še dodal. 

Obenem se je zahvalil vodji tečaja Markoviču za nesebično delo, ki ga je od leta 2009 kot predsednik komisije za izobraževanje opravljal v dobrobit pomurske gasilske regije, ter vsem predavateljem in inštruktorjem, ki so v teh letih udejanjili vizijo izobraževanja v gasilski regiji Pomurje. 

višji-gasilec, tečaj, podelitev-činov
Ingrid Lončar
Predsednik komisije za izobraževanje v pomurski gasilski regiji Leonardo Markovič in poveljnik pomurske gasilske regije Dušan Utroša (z leve).

višji-gasilec podelitev-činov
Kaj zdaj berejo drugi