vestnik

Občina Lendava daje delo le svojim dijakom in študentom  

Majda Horvat, 4. 5. 2018
Pixabay
 Lendavska občina bo svojim dijakom in študentom plačala tri tisoč ur počitniškega dela.  
Aktualno

Svojim dijakom in študentom bo občina plačala skupno tri tisoč ur počitniškega dela v javnih zavodih, in sicer nudi 5,99 evra na uro.. 

Občina Lendava bo svojim dijakom in študentom omogočila opravljanje počitniškega dela v javnih zavodih, in sicer po urni postavki 5,99 evra. To je več od minimalne urne postavke za študentsko delo, ki od letošnjega aprila znaša po odredbi ministrstva za delo 4,73 evra. Posameznik s stalnim prebivališčem v lendavski občini bo lahko prek študentske napotnice opravil največ 200 ur dela, in sicer od 1. julija dalje, v prijavi pa mora vsak sam navesti obseg in vrsto počitniškega dela. Dijak ali študent lahko prijavi 50, 100 ali 200 ur dela in izbere delo v eni od desetih na obrazcu navedenih ustanov oziroma navede svoj predlog, kje bi delal.
Občina ima v ta namen zagotovljenih v proračunu 30 tisoč evrov, kar ustreza kvoti tri tisoč delovnih ur, javni poziv pa ostaja odprt do njene razdelitve. Odpiranje vlog bo vsako drugo sredo v mesecu, prvo bo že 9. maja, in nato vsak naslednji mesec do oktobra. S kandidati, ki bodo izpolnjevali razpisne pogoje, bo Klub študentov Lendava opravil pogovore in jih uvrstil v bazo podatkov, pripravil pa bo tudi predlog pogodbe, ki jo bo občina sklenila s kandidati do konca meseca, v katerem je prispela vloga.
Namen študentskega in dijaškega dela je njihovo vključevanje v lokalno okolje ter omogočanje spoznavanja del na različnih področjih javnega sektorja, turizma in storitvenih dejavnosti, pridobivanje delovnih izkušenj in krepitev delovnih navad.
občina lendava študentsko delo javni zavodi