vestnik

(LENDAVA) Magyar se seli nazaj na županski stolček in želi biti župan vseh občanov. Koncut se umika iz politike

Rok Šavel, 4. 12. 2022
Leon Novak/Lendavainfo
Veselje v taboru novega župana lendavske občine Janeza Magyarja.
Aktualno

Janez Magyar je premagal Ivana Koncuta in se bo tako po kratki epizodi v državnem zboru vrnil v Lendavo.

Kandidat Slovenske demokratske stranke (SDS) Janez Magyar, ki se mu je izvolitev že v prvem krogu za las izmuznila, je delo opravil v drugem krogu, saj je premagal svojega protikandidata Ivana Koncuta, kandidata Socialnih demokratov. Koncut, ki je po odhodu Magyara v poslanske klopi vodil lendavsko občino, je zbral 1585 glasov oziroma skoraj 45-odstotni delež glasov in tako zaostal za nekdanjim in zdaj tudi novim lendavskim županom, ki je prepričal 1954 volivcev oziroma dobrih 55-odstotkov njih. Volilna udeležba je 40,56-odstotna.

Magyar bo župan vseh, Koncut se umika

Novoizvoljeni župan Magyar pravi, da zmago namenja vsem, ki so k njej doprinesli in najbližjim, ki so trpeli v teh mesecih kampanje. Veseli se vrnitve na županski stolček in ne dvomi, da mu bo v občinskem svetu uspelo sestaviti večino. "Bom župan vseh občanov, ne samo tistih, ki so meni oddali svoj glas," še dodaja Magyar. V državnem zboru ga bo najverjetneje nadomestil Andrej Kosi, ki je kandidiral za SDS v ormoškem volilnem okraju.

Poraženi Koncut ocenjuje, da so lahko ponosni, saj so v drugem krogu povečali rezultat, a je seveda razočaran, da se ni izšlo. "Mi smo korektno oddelali svoje in vsakemu lahko pogledam v oči - z druge strani pa so prihajala podtikanja in žalitve izpod nivoja," je kritičen dosedanj podžupan v opravljanju funkcije župana, ki dodaja, da se sedaj povsem umika iz politike in želi Magyaru vso srečo v prihodnjih štirih letih.

občina-lendava janez-magyar lokalne-volitve ivan-koncut
Kaj zdaj berejo drugi