vestnik

(OBČINA LJUTOMER) Na maratonski seji sprejeli skoraj 19-milijonski proračun

Rok Šavel, 13. 1. 2022
Zajem zaslona
Nadaljevanje 15. redne seje Občinskega sveta Občine Ljutomer je znova potekalo na daljavo. Tokrat brez večjih zapletov, a izredno dolgo.
Aktualno

Ljutomerski svetniki so dali zeleno luč 18,9 milijonov evrov težkemu proračunu za 2022, ki se posreduje v 30-dnevno javno razpravo. Seja je potekala na daljavo.

Po burnem dogajanju na zadnji seji, ki je bila zaradi nesklepčnosti zaključena, je njeno nadaljevanje minilo brez večjih zapletov. Županja Olga Karba je sicer nadaljevanje 15. redne seje Občinskega sveta Občine Ljutomer ponovno sklicala na daljavo, a tokrat je večina svetnikov seji prisostvovala.

Spomnimo, ministrstvo za javno upravo trdi, da za sklicevanje sej na daljavo ni zakonske podlage, saj ni razglašena epidemija, a ljutomerska županja vztraja, da temu ni tako. Nekaj očitkov glede spoštovanja poslovnika in drugih proceduralnih zadev je tokrat izrazil le svetnik Tomislav Nemec.

Trimilijonsko zadolževanje

Ljutomerski svetniki so sicer na maratonski, skoraj sedemurni seji, v prvem branju sprejeli predlog 18,9 milijonov evrov težkega proračuna za 2022. Slednji predvideva kar 9 milijonov evrov investicijskih sredstev, od tega pa 3 milijoni evrov predstavljajo zadolževanje. Občina Ljutomer bo s predlaganim zadolževanjem v letu 2022 dosegla okrog 80-odstotno zadolženost.

Levji delež zadolževanja bo namenjen drugi fazi energetske sanacije, ki skupaj znese 3,6 milijona evrov z davkom, a občina pričakuje tudi sofinanciranje s strani države oziroma evropskih sredstev.

Kaj vse so še sprejeli na seji, ki se je zaključila praktično v naslednjem dnevu, pa v Vestniku prihodnji četrtek.
občina-ljutomer seja-na-daljavo ljutomer olga-karba proračun