vestnik

(OBČINA MORAVSKE TOPLICE) Pričeli z novim mandatom, kdo vse je zasedel svetniške klopi?

Rok Šavel, 8. 12. 2022
Rok Šavel
1. seja občinskega sveta Občine Moravske Toplice v mandatu 2022-2026.
Aktualno

V po površini največji pomurski občini opravili konstitutivno sejo.

V sejni sobi Občine Moravske Toplice je minulo sredo potekala prva - konstitutivna - seja Občinskega sveta Občine Moravske Toplice, na kateri so bili potrjeni mandati 16-članskega občinskega sveta in ugotovljena izvolitev Alojza Glavača za župana. Glavač, ki bo občino vodil že četrti zaporedni mandat, je na volitvah 20. novembra ob več kot 66-odstotni udeležbi že v prvem krogu zbral večino vseh glasov (1843 glasov - 54,45%) kljub konkurenci še štirih protikandidatov.

občina-moravske-toplice, konstitutivna-seja, občinski-svet
Rok Šavel
1. seja občinskega sveta Občine Moravske Toplice v mandatu 2022-2026.


Štirje novinci in ena novinka


Člani občinskega sveta v novem mandatu so: Sašo Koca, Suzana Koltai, Jože Trajber, Slavko Škerlak (lista SD - Socialni demokrati), Tomaž Gregorec, Martina Bauman, Sebastjan Gornjec (lista Gibanje Svoboda), Mihael Horvat, Štefan Hul, Andrej Baligač (lista Slovenska demokratska stranka), Alojz Trplan, Štefan Kodila (lista Slovenska ljudska stranka), Stanislav Gorčan (Gremo naprej - Neodvisna lista Franca Cipota), ki je kot najstarejši svetnik tudi vodil sejo, in predstavnika madžarske narodne skupnosti Bojan Šušlek ter Zsuzsi Vugrinec. Med novimi člani občinskega sveta so Škerlak, Gornjec, Bauman, Horvat in Gorčan, vsi ostali so bili svetniki že v prejšnjem mandatu, sta pa sicer bila tudi Škerlak in Gorčan že v preteklosti občinska svetnika. Glede na izraženo podporo Glavaču ob volitvah je moč pričakovati, da bodo večino v občinskem svetu tvorile svetniške liste SD, SDS in SLS.

občina-moravske-toplice, konstitutivna-seja, občinski-svet
Rok Šavel
1. seja občinskega sveta Občine Moravske Toplice v mandatu 2022-2026.Na seji je bilo imenovana Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki je eno izmed stalnih delovnih teles občinskega sveta, in sicer v sestavi: Sašo Koca (predsednik), Tomaž Gregorec, Štefan Kodila, Štefan Hul in Zsuzsi Vugrinec. Na naslednji seji, ki je predvidena še pred božičnimi prazniki, pa sledi še vzpostavitev ostalih delovnih teles.

občina-moravske-toplice, konstitutivna-seja, občinski-svet
Rok Šavel
1. seja občinskega sveta Občine Moravske Toplice v mandatu 2022-2026.

Ob koncu seje se je novoizvoljeni župan Glavač zahvalil volivcem in čestital vsem novoizvoljenim svetnikom ter jih pozval k dobremu sodelovanju. "Ne glede na izid županskih volitev, upam, da je to sedaj za nami in je sporočilo volivcev jasno - moramo sodelovati, saj ljudje od nas pričakujejo razvoj in spremembe," je poudaril župan in dodal, da morajo navzven vsi delovati kot družina in promotorji občine.

občina-moravske-toplice konstitutivna-seja občinski-svet alojz-glavač