vestnik

Občina Radenci bo vložila upravni spor

Vida Toš, 20. 11. 2018
Vida Toš
Predsednik civilne iniciative proti gradni bazne postaje na Janževem vrhu, Drago Domanjko (levo) in član iniciative, Jože Vaupotič pravita, da bazne postaje niti ne potrebujejo, niti ne želijo.
Aktualno

Zaradi bazne postaje na Janževem vrhu, saj je mobilni operater kljub nasprotovanju občine in civilne iniciative dobil gradbeno dovoljenje.

Poročali smo že o zgodbi z Janževega vrha, kjer se je mobilni operater Telemach odločil, da postavi bazno postajo. Ker so načrti taki, da naj bi ta stala ne le na lepšem delu Janževega vrha, kjer bi pokvarila naravo, ampak tudi sredi naselja, kjer živijo ljudje, so se ti organizirali v civilno iniciativo in nasprotovali postavitvi bazne postaje. Temu ni dala zelene luči niti občina Radenci, saj je upoštevala nasprotovanje prebivalcev, poleg tega postavitev postaje na Janževem vrhu ni v skladu z občinskim prostorskim načrtom.
Zdaj je Telemach kljub vsemu dobil gradbeno za bazno postajo, občina Radenci pa se je odločila, da bo na upravno sodišče vložila upravni spor.

Vida Toš
Upravna zgradba občine Radenci.
radenci bazna postaja Janžev vrh
Kaj zdaj berejo drugi