vestnik

V občini Radenci razdelili dva tisoč zaščitnih mask

D. N., 31. 3. 2020
Niko Časar
Vsa gospodinjstva v občini so prejela brezplačno zaščitno masko.
Aktualno

Zaščitne maske, ki so bile šivane v Sloveniji, je Občina Radenci nabavila iz proračunskih sredstev. Cena ene maske znaša okrog dva evra, vsa gospodinjstva v občini pa so jih prejela brezplačno.

Po besedah župana občine Romana Leljaka so dva tisoč mask včeraj že v celoti razdelili. Vsako gospodinjstvo je v poštni nabiralnik prejelo eno zaščitno masko za večkratno uporabo. "Do konca tega tedna bomo podelili še dva tisoč kosov mask, vsa bodo namenjena našim občanom," je dodal župan. V občini imajo sicer organiziran civilni štab, ki je maske ob pomoči številnim mladih v manj kot dveh urah tudi razdelil. 

Občina bo v kratkem pridobila še petnajst tisoč kosov mask, ki so jih naročili na Kitajskem. Kot je pojasnil Leljak, je naročilo že potrjeno, pričakuje pa, da bo v prihodnjem tednu maske že prispele v občine. Tudi te maske bodo sproti razdelili v vsa gospodinjstva. "Občina je tu zato, da pomaga občanom. Omogočiti jim želimo, da lahko neovirano gredo do trgovine, pošte, lekarne in opravijo najnujnejše."

Nataša Juhnov
Roman Leljak.
občina-radenci zaščitne-maske
Kaj zdaj berejo drugi