vestnik

Gradili bodo pločnike v Ropoči, Pertoči in Večeslavcih

D. N., 7. 2. 2020
Damjana Nemeš
Poročilo o sestanku odbora za finance je podala predsednica odbora Julijana Meckar.
Aktualno

Občinski svet Občine Rogašovci se je sestal na osmi redni seji, na kateri so obravnavali sprejetje proračuna občine za leto 2020.

Predlog proračuna občine za leto 2020 je bil po prvi obravnavi na 7. redni seji podan v enomesečno javno razpravo, za tem pa je sledil petdnevni rok, v katerem so na občini sprejemali pripombe glede predloga proračuna. Kot je pojasnila računovodkinja Dragica Tomovič, v času javne razprave niso prejeli nobenega predloga oziroma pripombe na predlog proračuna, so pa tega obravnavali Odbor za negospodarske dejavnosti, Odbor za varstvo okolja in urejanja prostora ter Odbor za javne finance. Kot je še pojasnila Tomovičeva, se spremembe pri novem predlogu proračuna nanašajo na Bilanco prihodkov in odhodkov ter na Račun financiranja. Prihodki se v novem predlogu proračuna povečujejo za nekaj več kot 49.200 evrov oziroma za 0,9 odstotka in tako v celoti znašajo 5.784.749,50 evra, odhodki pa se povečujejo za nekaj več kot 49.600 evrov oziroma za 0,8 odstotka in tako skupno znašajo 6.664.720,40 evra. Povečuje se tudi račun financiranja oziroma višina zadolževanja, in sicer za 395 evrov oziroma 0,4 odstotke in tako skupno znaša 104.399 evrov. Predlagani proračun za leto 2020 z omenjenimi spremembami so člani občinskega sveta soglasno potrdili. 

občina-rogašovci, občinska-seja, proračun-2020
Damjana Nemeš
Predlog sprememb proračuna za leto 2020 je predstavila računovodkinja Dragica Tomovič..

Sicer načrtujejo v Občini Rogašovci v letu 2020 kar nekaj investicij, kot je pojasnil župan Edvard Mihalič, je glavna prioriteta nadgradnja vodovoda sistema B. "Denar imamo za to zagotovljen, na srečo smo v prejšnjih letih varčevali, ker samo s tekočim proračunom tega ne bi zmogli." Pomemben projekt, ki ga je župan izpostavil, so tudi pločniki v Ropoči, Pertoči in Večeslavcih, za katere imajo zagotovljenih 375.000 evrov sofinanciranja, tretjino zneska bo pristavila občina. Poleg tega bodo izvedli še nekaj manjših investicij. 

občina-rogašovci, občinska-seja, proračun-2020
Damjana Nemeš
Seja občinskega sveta Občine Rogašovci.

Na seji so obravnavali tudi novo ekonomsko ceno pomoči družini na domu. Predlagane spremembe je predstavil Alen Dominić iz Zavoda Domania, ki v Občini Rogašovci to storitev izvaja. Nova ekonomska cena storitve Pomoči na domu bo znašala 17,36 evra na efektivno uro na delovnik in 20,31 evra na efektivno uro v nedeljo, na dan državnega praznika in dela prostega dne. Predlagane spremembe so občinski svetniki soglasno sprejeli.

Damjana Nemeš
Alen Dominić iz Zavoda Domania (drugi z desne) je predstavil predlog nove cene pomoči družini na domu.
občina-rogašovci proračun-2020 seja