vestnik

(OBČINA ROGAŠOVCI) Izkoristiti bo treba vsak evro

D. N., 9. 1. 2023
Arhiv občine
Občinski svet Občine Rogašovci v mandatnem obdobju 2022–2026. Foto Občina Rogašovci
Aktualno

Župan Rihard Peurača stavi na pogovor in kompromise.

Na konstitutivni seji se je sestal novoizvoljeni občinski svet Občine Rogašovci. V prihodnjem štiriletnem mandatnem obdobju bo občino vodil Rihard Peurača (Lista Riharda Peurača), ki je bil izvoljen v drugem krogu lokalnih volitev, v katerem se je pomeril s protikandidatom Martinom Fickom (Neodvisna lista Pogumno naprej). Oba sta bila izvoljena tudi v občinski svet, poleg njiju pa še Jožica Fükaš, Andrej Kisilak, Karel Horvat (vsi SDS), Danijela Kolar, Drago Bertalanič (oba Neodvisna lista Pogumno naprej), Agata Recek, Darko Felkar, Andreja Koller, Jožef Mencigar (vsi Lista Riharda Peurača), Frančišek Kranjec (Neodvisna stranka Pomurja), Slavko Barbarič (NSi) in Milan Frčko (Gibanje Svoboda) ter kot predstavnik romske skupnosti Alen Schwarz.

Po potrditvi mandatov članov občinskega sveta so na seji, ki jo je na predlog najstarejšega svetnika Horvata vodil Kisilak, potrdili še komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki jo sestavljajo Agata Recek kot predsednica ter Jožef Mencigar in Andrej Kisilak kot člana, slovesno pa je prisegel tudi novoizvoljeni župan. Ker je bil Peurača izvoljen tudi v občinski svet, mu je mandat svetnika ob prisegi samodejno prenehal, zato je mesto v občinskem svetu po potrditvi občinske volilne komisije zasedla Suzana Bokan.

Kot je povedal Peurača v prvem nagovoru, so jim predhodniki občino prepustili v dobrem stanju. »Imamo urejeno občinsko upravo, že začete projekte, ki jih bomo nadaljevali, in kar nekaj že pripravljenih projektov, ki jih moramo v prihodnje začeti izvajati. Pred nami je novo štiriletno obdobje, za katero prevzemamo vso odgovornost. Želim si, da bomo delovali in sodelovali na osnovi skupnih projektov, ki so pomembni za našo občino. Le če se bomo znali pogovarjati in iskati skupne cilje ter sprejemati kompromise, bomo uspešni.«

Dodal je še, da bo imel kot župan vrata zmeraj odprta za ideje in pobude, tudi kritiko bo sprejemal kot dobronamerno pomoč. »Pred nami je tudi nova evropska perspektiva, v kateri bodo na voljo sredstva za nove investicije. Naša dolžnost je, da izkoristimo vsak evro, ki bo v okviru razpisov namenjen projektom, ki bi bili sprejemljivi za našo občino,« je še podčrtal Peurača.

občina-rogašovci rihard-peurača konstitutivna-seja