vestnik

Občina Turnišče in Terramar podpisala pogodbo

Majda Horvat, 11. 9. 2019
majda horvat
Podjetje Terramar iz Kamnika je oddalo ponudbo za nakup celotne gospodarske cone v Turnišču. Kdo naj bi bil dejanski vlagatelj v vzpostavitev avtomobilske proizvodnje, ni znano.
Aktualno

Kupec ima zdaj 30 dni časa, da poravna kupnino. Kdo dejansko želi proizvajati električne avtomobile v Turnišču še ni znano.

Občina Turnišče in podjetje Terramar iz Kamnika sta včeraj podpisala pogodba o prodaji zemljišč v velikosti 3,4 hektarja v tamkajšnji gospodarski coni. Podjetje, ki je oddalo ponudbo za nakup celotnega zemljišča, in zanj ponudil 168.900 evrov, je samo posrednik, ki za neznanega tujega vlagatelja išče lokacijo, kjer bi postavili tovarno za proizvodnjo avtomobilov. Turnišče so izbrali predvsem zaradi dobre strateške lokacije in bližine avtoceste.

Lastnica in direktorica kamniške družbe, katere osnovna dejavnost je organizacija potovanj, je Darja Mravljak, prokurist pa Bahet Kourajši, Egipčan, ki živi v Sloveniji. Naložba naj bi bila vredna 14 milijonov, čigav bo kapital pa ni znano. Kourajši je pred časom povedal le to, da naj bi tretjino predstavljal tuji kapital, tretjino bančno posojilo, tretjino sredstev pa naj bi bilo lastnih.

Kupec ima zdaj 30 dni časa za plačilo kupnine, v drugem primeru pa bo občina uveljavila varovalke iz pogodbe, s katerimi je zavarovala sklenitev posla.  Vlagatelj mora v enem letu oddati vlogo za gradbeno dovoljenje, v enem letu od pridobitve pravnomočnega gradbenega dovoljenja pa začeti graditi. V nasprotnem bo zemljišče znova postalo last občine, vlagatelju pa bodo vrnili brezobrestno kupnino, zmanjšano za pogodbeno kazen, ki bo do dvajset odstotkov kupnine. V najboljšem primeru naj bi poskusna proizvodnja v Turnišču  stekla leta 2023.

občina-turnišče prodaja Terramar
Kaj zdaj berejo drugi