vestnik

Občini Šalovci 570 tisoč evrov za novo poslovno cono

Vestnik, 1. 3. 2021
Adriana Gašpar
Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt Spodbujanje podjetništva na območju Krajinskega parka Goričko, ki ga bo izvajala Občina Šalovci. Fotografija je simbolična.
Aktualno

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt Spodbujanje podjetništva na območju Krajinskega parka Goričko, ki ga bo izvajala Občina Šalovci.

Za projekt, vreden nekaj več kot 1,2 milijona evrov, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 570 tisoč evrov, v okviru projekta pa bo zgrajena komunalna infrastruktura za potrebe nove poslovne cone v Šalovcih. Ta bo tako bogatejša za priključek na regionalno cesto, novo dostopno cesto s pločniki, vodovodno omrežje, kanalizacijo, električno omrežje in javno razsvetljavo. 

Občina Šalovci želi s projektom spodbuditi razvoj malih in srednje velikih podjetij, ki so ključni pri gospodarskem razvoju regije, prav tako želi omogočiti obstoječim in novim podjetjem pogoje za optimalno izvajanje njihove poslovne dejavnosti, hkrati s tem pa ustvariti nova delovna mesta in tako spodbuditi razvoj Goričkega. 

občina-šalovci evropska-sredstva služba-vlade-za-razvoj-in-evropsko-kohezijsko-politiko