vestnik

Občinski svet Radenci potrdil prodajo svojega deleža v družbi Dosor

Vida Toš, 24. 4. 2019
Vida Toš
Svetnice in svetniki so brez posebne razprave na svoji šesti seji soglasno potrdili predlog cenitve družbe Dosor in predlog programa prodaje družbe Dosor.
Aktualno

Na sinočnji seji brez posebne razprave, le z rahlim zapletom pred začetkom seje, potrdili prodajo svojega polovičnega lastniškega deleža družbe Dosor.

Predlog posameznega programa prodaje finančnega premoženja družbe Dosor je bil ena pomembnejših točk šeste seje občinskega sveta občine Radenci in na začetku seje, še pred sprejetjem dnevnega reda je bilo videti, da prodaje tudi tokrat svetniki in svetnice v Radencih ne bodo obravanvali. Svetnik Dejan Berić je namreč predlagal umik točke z dnevnega reda, svetniki pa so njegov predlog, ki ga je dal župan Roman Leljak na glasovanje, sprejeli.


Leljak je sicer še pred začetkom sprejetja dnevnega reda povedal, da je bila prav tisti dan opravljena tudi skupščina družbe Dosor, na kateri je bil tudi prisoten in da bodo svetniki na seji, preden se bodo odločali o prodaji deleža, seznanjeni s cenitvijo družbe Dosor. Cenitev je po njegovih besedah izdelalo samostojno podjetje, ki ni vezano na želje občine; poudaril pa je, da je cenitev poslovna skrivnost, zato za njeno višino ne bo izvedel nihče drug, razen njega, direktorice uprave in svetnikov ter svetnic.


Svetniki so nato izglasovali umik omenjene točke o Dosorju, a župan Leljak je odredil petminutni odmor in med njim v sosednji sobi neuradno govoril s svetniki. Po koncu pavze je Berić ponovno prosil za besedo ter predlagal, da dajo točko o prodaji Dosorja spet nazaj na dnevni red. To so svetniki tudi storili in nato na seji brez posebne razprave soglasno potrdilipredlog cenitve družbe Dosor in predlog programa prodaje družbe Dosor.


občina radenci Dosor prodaja deleža družbe