vestnik

Obiski možni tudi v rakičanskem domu starejših

Vestnik, 23. 12. 2020
Nataša Juhnov
Dom starejših Rakičan (slika je simbolična)
Aktualno

Ta teden so v matični enoti Doma starejših Rakičan spet omogočili obiske svojcev.

"Glede na epidemiološko sliko v naši pomurski regiji, priporočamo, da se svojci za obiske odločate preudarno in se držite vseh predpisanih navodil pristojnih institucij," pravijo v domu. Dodajajo, da bodo obiski potekali v stavbi doma in jih je treba najaviti vsaj en dan prej. Obisk lahko traja največ pol ure in je omejen na eno zdravo osebo. 

Pojasnili so še, da se morajo obiskovalci oglasiti pri glavnem vhodu, kjer jih bodo sprejeli zaposleni. Nositi morajo zaščitno masko, poskrbeti za higieno rok ter podati izjavo o zdravstvenem stanju. Zaposleni jim bodo tudi izmerili telesno temperaturo in preverili druge simptome respiratornih obolenj. Tiste obiskovalce, ki bodo svojce obiskali v sobah, pa bodo imeli spremstvo zaposlenih od vhoda v stavbo do sobe. 

Direktor Zoran Hoblaj poudarja, da obiskovalce prosijo za razumevanje in strpnost pri izvajanju stikov. "Zavedati se namreč moramo, da je COVID-19 prisoten v našem okolju, zato je pomembno, da se izvajajo vsi varnostni ukrepi, saj bomo le tako lahko ohranili zdravje naših stanovalcev in zaposlenih."

ds-rakičan obiski
Kaj zdaj berejo drugi