vestnik

Obiski v Domu starejših Rakičan spet dovoljeni

Vestnik, 31. 7. 2020
Nataša Juhnov
Obiski bodo dovoljeni v dveh terminih dopoldan in popoldan in sicer med 10:00 in 11:00 dopoldan ter 15:00 in 16:00 popoldan.
Aktualno

Zaradi izboljšane epidemiološke situacije v regiji, bodo od dne 03.08.2020 v domu starejših Rakičan zopet omogočili obiske stanovalcev, kakor tudi proste izhode.

Zaradi izboljšane epidemiološke situacije v regiji, bodo od ponedeljka, dne 03.08.2020, v domu starejših Rakičan zopet omogočili obiske stanovalcev, kakor tudi proste izhode. "Obiski bodo omogočeni tudi v sobah stanovalcev v primeru nepokretnih ali bolnih stanovalcev, oz. če ni možen transport stanovalca do mesta obiska," so sporočili iz Doma.

Obiski bodo dovoljeni v dveh terminih dopoldan in popoldan, in sicer med 10:00 in 11:00 dopoldan ter 15:00 in 16:00 popoldan.  Vse obiske je potrebno predhodno najaviti, vsaj en dan prej. Obiske ob vikendih, ponedeljkih ali dela prostih dnevih, ki se nadaljujejo za vikendom, pa vsaj do petka.

Obisk, ki potekajo v stavbi Doma, pa lahko traja največ 30 minut in je omejen na eno zdravo osebo. Odsvetuje se obisk mladoletnih oseb. Obiskovalci, ki bodo vstopali v stavbo Doma, se oglasijo pri glavnem vhodu v stavbo Doma, kjer jih bodo sprejeli zaposleni. Najprej si bodo morali razkužiti roke ter podati izjavo o zdravstvenem stanju, izmerila se jim bo tudi telesna temperatura in preverili drugi simptomi respiratornih obolenj. Obiskovalci, ki vstopajo v stavbo Doma morajo obvezno nositi zaščitno kirurško masko, ki jim bo prekrivala usta in nos. Vsi obiski morajo upoštevati navodila zaposlenih na vhodu, obiskovalci, ki bodo sorodnike obiskali v sobah bodo imeli spremstvo zaposlenih.

dom-starejših-rakičan obiski covid
Kaj zdaj berejo drugi