vestnik

(SBMS) Obiski dovoljeni na otroškem in ginekološko-porodniškem oddelku

Vestnik, 28. 4. 2021
Aleš Cipot
Porodnišnica v Murski Soboti.
Aktualno

Iz Splošne bolnišnice Murska Sobota sporočajo, da ostajajo obiski do nadaljnjega prepovedani, razen na ginekološko-porodniškem in otroškem oddelku. Dovoljeni so tudi obiski iz pietetnih razlogov. Obiski so dovoljeni med 14.00 in 14.45.

Svojec potrebuje za obisk pacienta izpolnjen vprašalnik o zdravstvenem stanju, s katerim potrdi, da nima znakov okužbe. Če svojec prihaja na obisk večkrat tedensko, mora predložiti negativni izvid na novi koronavirus, ki pa ne sme biti starejši od treh dni, ali pa dokazilo o cepljenju proti covid-10, s katerim dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva Biontech/Pfizer minilo najmanj sedem dni, od cepiva Moderna najmanj štirinajst dni oziroma od prejema prvega odmerka cepiva AstraZeneca najmanj enaindvajset dni. 

Obiski so možni tudi, če ima svojec pozitivni rezultat PCR testa ali hitrega antigenskega testa, ki pa mora biti starejši od 21 dni, vendar ne starejši od šestih mesecev, ali pa ima potrdilo zdravnika o prebolelosti covida-19, pri čemer od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev. 

V SBMS bodo začeli cepiti proti covidu-19 posebej ranljive kronične bolnike v skladu z aktualno nacionalno strategijo cepljenja. Kot sporočajo, se kandidati lahko prijavijo za cepljenje od 3. maja 2021, in sicer ob torkih in petkih med 8.30 in 9.30 na telefonski številki 02 51 23 455. 

sbms obiski