vestnik

Objavljamo nasprotna dejstva

Uredništvo, 5. 2. 2019
Nataša Juhnov
Stavba mestne uprave
Aktualno

V prispevku z naslovom Zgodba o zgodbi v časopisu Vestnik oziroma prispevku Nadzorniki: Mestna občina kršila pravila javnega naročanja na vestnik.si smo poročali o domnevno spornem sodelovanju murskosoboške občine z mariborsko družbo Zgodba.

Objavljamo nasprotna dejstva, ki nam jih je posredovala Gabrijela Jakob:

V prispevku je v delu prispevka v podnaslovom Je bil nadzor politično obarvan? med drugim zapisano: 'Poročilo nadzornega odbora spoštujemo, a se z njim ne strinjamo,' pravi župan Aleksander Jevšek, ki meni, da Jakobova napačno tolmači zakonodajo s področja javnega naročanja. Jevšek še meni, da je potrebno zgodbo videti tudi v političnem kontekstu, pri tem izpostavlja, da je Jakobova članica SDS. 'Zdi se mi, da je v tem primeru nadzorni odbor nekoliko zašel v smer, v katero ne bi smel.'
V citiranem delu odstavka je avtor članka brez preverjanja pri osnovnem viru (meni) zapisal trditve in zaključke župana Aleksandra Jevška kot predstavnika Mestne občine Murska Sobota (slednja je nadzorovana oseba v poročilu o nadzoru), ki pa so neresnične in napačne. Župan Aleksander Jevšek je namreč uporabil laž in s to lažjo podprl svojo trditev o napačnem tolmačenju zakonodaje s področja javnega naročanja z moje strani.
Dejstvo je, da nisem članica nobene politične stranke, niti nikoli nisem bila. Izjava župana Aleksandra Jevška, da sem članica SDS, je zato neresnična (laž). Vse nadaljnje insinuacije o politično motiviranem nadzoru in delu nadzornega odbora ter napačnem tolmačenju zakonodaje o javnem naročanju, ki slonijo na tej laži, so zato napačne in neresnične.

Ker smo v še dveh člankih zapisali, da je Gabrijela Jakob imela podporo SDS, objavljamo popravek:

V prispevku z naslovom »Mestni svet: Gujt menjave označil za rdeči cunami« avtorja Timoteja Milanova, ki je bil objavljen v tiskani izdaji in na spletnem portalu vestnik.si dne 20. 12. 2018, je med drugim zapisano: »Pri tem se je za mesto v nadzornem svetu potegovala tudi Gabrijela Jakob, ki je imela podporo SDS, Modre liste, Liste Za 2020 in NSi…«
Prav tako je bil v prispevku z naslovom »Murska Sobota: Novi nadzorniki morajo biti uspešnejši« avtorja Timoteja Milanova, ki je bil objavljen v tiskani izdaji in na spletnem portalu vestnik.si dne 4. 1. 2019, med drugim zapisano: »Jakobova je imela podporo SDS, Modre liste, Liste Za 2020 in NSi…«. Navedbi v obeh prispevkih sta napačni, saj podpore SDS za članstvo v nadzornem odboru nisem imela.
gabrijela jakob sds aleksander jevšek