vestnik

Objavljen je bil razpis za strokovnega direktorja soboške bolnišnice

Majda Horvat, 7. 4. 2021
Nataša Juhnov
V torek je bil objavljen razpis za prosto mesto strokovnega direktorja murskosoboške bolnišnice.
Aktualno

Neuradno za morebitnega naslednika Daniela Grabarja več imen zdravnikov in zdravnic, toda v prednosti zaenkrat še ni nobeno.

V torek je bil objavljen razpis za prosto mesto strokovnega direktorja murskosoboške bolnišnice. Rok za prijavo je petnajst dni od objave. O novem strokovnem direktorju bo svet zavoda odločal na seji, ki bo predvidoma 28. aprila, kandidati pa bodo o izbiri obveščeni v tridesetih dneh od razpisa, a najpozneje 5. maja.

V javnosti se pojavlja več imen zdravnikov in zdravnic iz bolnišnice, ki naj bi zasedli prosto mesto, omenja se tudi zdravnica, ki naj bi prišla iz Maribora, toda v prednosti za zdaj ni nobeden od njih. Da se o kandidaturi pogovarja z več zdravniki, je potrdil tudi sedanji strokovni direktor Daniel Grabar, ki maja prevzema vodenje zavoda kot direktor. Želi pa si tudi, da bi bilo število prijavljenih na razpis čim večje in s tem večja možnost izbire.

daniel-grabar, direktor, novi-direktor, sbms, splošna-bolnišnica-murska-sobota
Aleš Cipot
Daniel Grabar

Čeprav Grabar tega javno ne pove, pogovori s potencialnimi kandidati, ki bi lahko uspešno vodili strokovno delo bolnišnice, so, tudi njihovo nagovarjanje, saj zagretosti za prevzem te odgovorne funkcije, za katero se pogodba sklepa za štiriletni mandat, ni.

Postopek imenovanja strokovnega direktorja bolnišnice se razlikuje od postopka imenovanja direktorja bolnišnice, prav tako je drugače glede pristojnosti odločanja. Prejete vloge na razpis za prosto mesto strokovnega direktorja odpre in pregleda komisija, ki jo imenuje svet zavoda. Kandidati, ki izpolnjujejo razpisne pogoje se nato predstavijo strokovnemu svetu bolnišnice. Ta izbere najprimernejšega kandidata, enako mnenje poda tudi direktor bolnišnice. Izbranega kandidata potem direktor predlaga svetu zavoda v potrditev.

sb-murska-sobota strokovni-direktor razpis