vestnik

Obletnica: Maturirali pred šestdesetimi leti

A. Nana Rituper Rodež, 21. 8. 2018
Ernest Ebenšpanger
Generacijo maturantov, ki je šolanje končala leta 1958, je na Ekonomski šoli Murska Sobota sprejel zdajšnji ravnatelj. 
Aktualno

Letos mineva 60 let, ko je v letu 1958 generacija maturantov zaključila srednjo ekonomsko šolo v Murski Soboti. Takrat je uspešno maturiralo 26 učencev, na nedavnem srečanju ob okroglem jubileju pa se jih je zbralo devet. Obujali so spomine, kako je bilo v časih, ko so mladi še zlahka dobili službe in se zaposlili.  

Šola je tedaj imela svoje prostore v središču mesta blizu občine, ravnatelj pa je bil Boris Goljevšček. Maturo je uspešno opravilo šestindvajset učencev, njihov razrednik pa je bil Marjan Lebar, ki je učil gospodarsko računstvo in matematiko. Po končanem šolanju so se zaposlili v različnih službah in ustanovah po Prekmurju, pa tudi po drugih krajih Slovenije in celo na Hrvaškem, nekaj pa jih je nadaljevalo študij. Ker so bili v tistem času administratorji in ekonomisti zelo željeni in iskani, so vsi z lahkoto in brez kakšnih težav dobili službe.
Ob jubilejih se še vedno radi srečujejo, poklepetajo in obujajo stare čase, nazadnje pa se jih je iz tega razreda zbralo devet. Ob tej priložnosti so obiskali tudi Ekonomsko šolo Murska Sobota, kjer jih je sprejel ravnatelj Darko Petrijan in jih popeljal po šoli in jim predstavil, kako šola deluje danes. Za spomin je pred šolo nastala skupna fotografija, ob zdajšnjemu ravnatelju pa od leve proti desni stojijo Franc Flisar, Milka Tuškej, Ernest Ebenšpanger, Marija Mesarič, Terezija Goljevšček, Marjeta Šadl, Štefan Režonja in Milan Berden.
Ekonomska šola Murska Sobota 60 let maturantje Ernest Ebenšpanger