vestnik

Obnova cest v Apačah: "Nekaterim se zdijo to male investicije, mnogim pa veliko pomenijo"

Marina Vrbnjak, 28. 3. 2018
Marina Vrbnjak
Najprej bodo obnovili cesto v centru Apač, ki vodi do domačije Matis.
Aktualno

Apaška občina se loteva obširne obnove cest, ki jo bo stala nekaj več kot 173 tisoč evrov.

"Na področju ceste infrastrukture v letošnjem letu planiramo kar pet projektov. Nekateri bodo rekli, da so to majhni projekti, za naše občane, ki pa pričakujejo, da se v njihovem okolju kaj dogaja, pa so to veliki projekti, čeprav vrednostno ne pomenijo nekaj posebnega, " je ob podpisu pogodbe z izvajalcem obnovitvenih del povedal župan Franc Pižmoht.


Prva dela bodo začeli izvajati v centru Apač, in sicer bodo asfaltirali cesto v dolžini 130 m, ki vodi do domačije Matis, zagotovili pa bodo tudi do šest parkirnih prostorov.

0e5b20eeba3a0d68f13969a2489cb9ad
Marina Vrbnjak
Prva dela bodo začeli izvajati v centru Apačah, in sicer bodo asfaltirali cesto v dolžini 130 metrov in uredili parkirne prostore.


Pomembna je tudi ureditev dovoznega priključka na novo predvideno parkirišče v Apačah, kjer bo poleg avtomobilov prostor tudi za dva avtodoma, na voljo pa bo tudi polnilna postaja za električna vozila.

0b8f2a5bf2bf5e3a7ee95c9778b0fa73
Marina Vrbnjak
Obnova v centru Apač bo stala dobrih 30 tisoč evrov.


V naselju Stogovci bodo obnovili že obstoječo asfaltirano cesto, vse od bloka do domačije Grün. Modernizirali bodo tudi slabih 300 metrov dolgo cesto Novi Vrh - Vratja vas ter 407 metrov dolgo cesto v Podgorju do domačije Pohorec.

1534d4f094c2cfc238c56d0582fae2e6
Marina Vrbnjak
Apaški župan Franc Pižmoht in direktoricaGmw d. o. o. Petra Weindorfer sta podpisala dogovor o obnovi cest v Apačah.

Pogodbo sta podpisala Apaški župan Franc Pižmoht in direktorica Gmw d. o. o. iz Turjanec Petra Weindorfer, ki je ob podpisu dejala, da zagotavlja, da bodo dela opravljena strokovno, kvalitetno in v roku. Nadzor nad deli pa bo opravljal BNG Gradbeni inženiring.Dela naj bi se začela v prihodnjih dneh, končala pa bila do konca avgusta.
Več podrobnosti pa preberite v naslednji številki Vestnika.

modernizacija ceste obnova apače