vestnik

Obnova ljutomerskih ulic se bo predvidoma zavlekla

M. V., 16. 11. 2020
M.V.
Dela v Vrtni ulici naj bi bila končana še letos.
Aktualno

Ljutomerska občina se je septembra lotila obnove Vrtne in Volkmerjeve ulice. Sprva so načrtovali, da bodo dela končana do konca novembra, a se bodo, kot kaže, zavlekla.

»Glede na to, da se dela rekonstrukcija celotne komunalne infrastrukture, smo se s podjetji Adria plin, Telemach in Telekom dogovorili, da se sočasno z rekonstrukcijo komunalne infrastrukture izvede tudi širitev njihovega omrežja in izvedba brezplačnih priključkov do vsake stanovanjske hiše,« so sporočili iz Občine Ljutomer. 
Investicija zajema rekonstrukcijo kanalizacije v obeh ulicah v skupni dolžini 395 metrov in rekonstrukcijo vodovoda v dolžini 340 metrov. Načrtujejo še obnovo cestišča, ureditev javne razsvetljave in odvajanja vode. Predvidevajo, da bo obnova Vrtne ulice dokončana še letos.
Ko bodo vremenske razmere to dopuščale, pa bodo začeli obnavljati še Volkmerjevo ulico, ki zaradi lažjega izvajanja zimske službe ostaja asfaltirana. Če bodo zimske razmere dopuščale izvajanje gradbenih del, jo bodo obnovili do aprila 2021.
Vrednost obnove je nekaj več kot 300 tisoč evrov.
ljutomer obnova ceste
Kaj zdaj berejo drugi