vestnik

Obnova vrtca v Beltincih

Majda Horvat, 10. 10. 2022
Majda Horvat
V vrtcu v Beltincih so povečali dve igralnici s terasama. Foto Majda Horvat
Aktualno

Želja občine je, da bi bil vrtec poln, sprejme pa lahko 325 otrok.

Občina Beltinci je končala rekonstrukcijo in obnovo vrtca v Beltincih. Dela so se začela sredi junija in trajala do konca avgusta. Pogodbena vrednost obnove je bila 382 tisoč evrov z davkom, prispevek ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je znašal skoraj 226 tisoč evrov, razliko je zagotovila občina iz proračuna.

Investicija je zajemala rekonstrukcijo in razširitev dveh igralnic s prizidavo ter ureditev pripadajočih sanitarij, s čimer so zdaj izpolnjeni prostorski standardi. V obeh igralnicah je nameščena še nova oprema, prav tako so nove garderobne omare v delu hodnika, ki so ga preuredili hkrati z ureditvijo igralnic. V sklopu projekta so uredili še okolico in na novo asfaltirali parkirišče.
Vrtec Beltinci ima ob enoti v Beltincih še pet enot, v Dokležovju, Ižakovcih, Lipovcih, Gančanih in Melincih. Obiskuje jih skupaj 293 otrok, od tega jih je 117 v enoti v Beltincih. Nekaj otrok bo začelo obiskovati vrtec v naslednjih mesecih. Želja občine je, da bi bil vrtec poln, sprejme pa lahko 325 otrok.

vrtec-beltinci vrtec