vestnik

Obnovili so kroški brod

M. Ha., 15. 8. 2022
Maja Hajdinjak
Obnovili so brod v Krogu.
Aktualno

Obnova je stala 5800 evrov, sedaj poteka nadgradnja vsebin ob Muri.

Mestna občina Murska Sobota (MOMS) je obnovila brod v Krogu. V sklopu obnovitvenih del, ki so se končala 20. junija letos, je bila v celoti očiščena notranjost kovinskih čolnov, izvedena je bila antikorozijska zaščita in opleski čolnov ter preostalih kovinskih delov privezov na obeh straneh Mure, popravljeni so bili leseni deli broda ter izvedeni opleski, zamenjan je bil gasilni aparat in nameščeno vedro z verigo ter zamenjana vrvenica in škobec, katerega izdelava je bila naročena po merah dosedanjega.

Glavnino del je izvedlo javno podjetje Komunala Murska Sobota, namestitev škobca pa je izvedla družba Hidrokop iz Kroga. Celotna obnova je stala okrog 5800 evrov in bo v celoti financirana iz občinskega proračuna.

brod, krog, kroški-brod, obnova, kajak kanu
Maja Hajdinjak
Kajak kanu klub Mura Krog se je s pomočjo MOMS v okviru skupne prijave uspešno prijavil na projekte LAS Goričko in v okviru tega je že bila izvedena zamenjava oken in vrat na objektu ob brodu. Foto Maja Hajdinjak

Občina obnavlja tudi objekt ob brodu. Kajak-kanu klub Mura Krog se je namreč s pomočjo MOMS v okviru skupne prijave uspešno prijavil na projekte LAS Goričko in v okviru tega je že bila izvedena zamenjava oken in vrat, v nadaljevanju pa bo obnovljena fasada ter urejene elektroinštalacije in razsvetljava. Prav tako bodo nabavljeni novi pripomočki za treninge članov omenjenega kluba.

brod, krog, kroški-brod, obnova
Maja Hajdinjak
Glavnino del je izvedlo javno podjetje Komunala Murska Sobota, namestitev škobca pa je izvedla družba Hidrokop, d. o. o., iz Kroga. Foto Maja Hajdinjak

Razvojni center Murska Sobota je v okviru projektov Adrilink nadgradil tudi vsebine učne poti ob Muri z dodatno vsebino na temo nočnega življenja in nočnega neba. V okviru projekta Natura Mura pa bo dodana vsebina pri učilnici na prostem, in sicer bo postavljeno igralo na temo poplavnega gozda. Na ta način bo zaokrožena interpretacijska točka o reki Muri v Krogu.

kroški-brod obnova mestna-občina-murska-sobota