vestnik

Obredi velikega tedna letos spet v živo. Kako bo v Pomurju?

Vestnik.si, 13. 4. 2022
Damjana Nemeš
Verniki se vse od cvetne nedelje naprej pripravljajo na velikonočno tridnevje.
Aktualno

Verniki se vse od cvetne nedelje naprej pripravljajo na velikonočno tridnevje, ki bo prvič po dveh letih spet potekalo dokaj normalno in z navzočnostjo vernikov v cerkvah.

Murskosoboški škof Peter Štumpf bo jutri, na veliki četrtek, v stolni cerkvi svetega Nikolaja obhajal krizmeno mašo. Ta bo na sporedu ob 9. uri, ob 19. uri pa bo sledilo še večerno bogoslužje velikega četrtka. Na veliki petek, na dan strogega posta, bo ob 15. uri križev pot, ki ga pripravlja Vrtec Lavra, vodil pa ga bo škof. Ob 19. uri bodo sledili še obredi velikega petka.

Iz evangeličanske cerkve v Gornjih Petrovcih bo na veliki petek ob 18. uri neposredni prenos bogoslužja, ki ga bo vodila duhovnica Jana Kerčmar. 

Blagoslov velikonočnih jedil bo v Murski Soboti v primeru lepega vremena potekal na trgu pred stolnico, in sicer vsako polno uro med 12. in 17. uro. Velikonočna vigilija bo ob 19. uri. Na veliko noč se bo ob 8. uri v Murski Soboti začela vstajenjska procesija, mašo pa bo vodil škof Peter Štumpf.

8e57b8ee8dd3abd36ee41dd38b0785c3
Nataša Juhnov
Blagoslov jedi bo po dveh letih spet potekal v znani, tradicionalni obliki.

V cerkvah sicer veljajo ukrepi, ki jih je Slovenska škofovska konferenca sprejela v drugi polovici februarja. Ta velevajo, da je izvajanje verskih obredov dovoljeno brez izpolnjevanja pogoja PCT. 

velika-noč prazniki cerkev obredi