vestnik

Obtoženec se na sodišču ni branil, pokesal se je 

Andrej Bedek, 27. 3. 2018
Jure Zauneker
Milorad Bakal se ni branil, pokesal se je. Fotografija Jure Zauneker. 
Aktualno

Milorad Bakal je prevzel odgovornost za nesrečo, ki jo je povzročil 30. oktobra 2016. Trije mladi ljudje so bili poškodovani, življenje ene od udeleženk v nesreči je nekaj časa celo viselo na nitki. Dobil je 20 mesecev zapora, kazen pa bo odslužil z družbeno-koristnim delom. 

Na okrožnem sodišču v Murski Soboti je 27-letni Milorad Bakal iz bosanskega Prijedorja, ki zdaj živi v Murski Soboti, priznal, da je 30. oktobra 2016 v med Rankovci in Vanča Vasjo povzročil prometno nesrečo, v kateri so bili trije ljudje težje poškodovani. V zameno za priznanje krivde je sprejel kazen 20 mesecev zapora, ki jo bo lahko odslužil z delom v korist družbe. Tisoč dvesto ur družbeno-koristnega dela bo moral opraviti v največ dveh letih od priznanja krivde.
Tožilstvo je Bakala preganjalo z očitkom nevarne vožnje v cestnem prometu. Obsojenec se je usodno noč okoli 2. ure močno opit – policisti so ga preizkusili z alkotestom, ki je pokazal 1,5 promila alkohola – peljal z avtomobilom znamke Nissan iz gederovske smeri proti Murski Soboti, ko je zavil čez sredinsko črto in treščil v renaulta, v katerem sta bili dekleti, takrat stari 18 in 26 let. Obe sta jo v sunkovitem trku močno skupili, življenje starejše je nekaj časa celo viselo na nitki, težje poškodovan je bil še sopotnik v povzročiteljevem avtu, sicer njegov brat dvojček. »Kriv sem, kaj se imam braniti,« je bilo vse, kar je pred priznanjem krivde, izjavil Bakal.
policija nesreča kazen milorad bakal
Kaj zdaj berejo drugi