vestnik

Očistili so Gornjo Radgono in nabrali več kot eno tono odpadkov

Vestnik.si, 27. 4. 2021
Občina Gornja Radgona
Čistilna akcija v Gornji Radgoni.
Aktualno

Občina Gornja Radgona je v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi, društvi, organizacijami in javnim podjetjem Komunala Radgona d.o.o. izvedla čistilno akcijo, ki se je je udeležilo okoli 110 občanov.

Na območju celotne občine so udeleženci akcije nabrali 500 kilogramov mešane embalaže in 900 kilogramov mešanih komunalnih odpadkov. Kot sporočajo iz radgonske občine, je bilo največ odpadkov najdenih v Krajevni skupnosti Negova, največ udeležencev pa se je čistilne akcije udeležilo v Krajevni skupnosti Spodnji Ivanjci. 

čistilna akcija, Gornja Radgona
Občina Gornja Radgona
Čistilna akcija v Gornji Radgoni.

Komunala Radgona, ki je poskrbela za odvoz odpadkov, tudi v tem tednu odvaža odpadke prostovoljcev, ki so se ponekod organizirali sami in čistili okolico kraja. Ta količina odpadkov ni evidentirana. "Narava nam ogromno daje, hvaležno vrača pa tudi vzame in opominja. Zato z našo skrbjo za čisto okolje, tudi na tak način, še kako pomagamo naravi, predvsem pa vsem nam," so poudarili na občini in se zahvalili vsem sodelujočim. Obenem si želijo, da skrb za okolje ozavesti več občanov, da ob čistilnih akcijah ne bo toliko zgroženosti in jeze ob najdenih odpadkih. 

čistilna-akcija, gornja-radgona
Občina Gornja Radgona
Čistilna akcija v Gornji Radgoni.

čistilna-akcija občina-gornja-radgona odpadki
Kaj zdaj berejo drugi