vestnik

Nove omejitve na avstrijskih mejnih prehodih s Slovenijo, v Pomurju ostaja režim nespremenjen

D. N./STA, 1. 4. 2020
Nataša Juhnov
Nespremenjen režim ostaja na prehodih Karavanke, Šentilj (avtocesta, železniška postaja), Gornja Radgona, Gederovci in Kuzma.
Aktualno

Na avstrijskih mejnih prehodih s Slovenijo so od četrtka v veljavi nove omejitve. K že doslej zaprtim mejnim prehodom so dodali še Holmec, Jurij, Šentilj magistrala ter Korensko sedlo, so sporočili z Ministrstva za zunanje zadeve RS in Slovenskega veleposlaništva na Dunaju.

Ministrstvo za zunanje zadeve dodaja, da ostaja nespremenjen režim na prehodih Karavanke, Šentilj (avtocesta, železniška postaja), Gornja Radgona, Gederovci in Kuzma. Prehodi Trate, Radlje, Ljubelj so odprti med 5. in 21. uro ter Vič med 5. in 23 uro. Nove omejitve na avstrijskih mejnih prehodih sodijo v sklop avstrijskih ukrepov v okviru prizadevanj za zajezitev širjenja novega koronavirusa.

V Avstriji so doslej okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 10.387 ljudeh, največ na Tirolskem. Skupno so v državi izvedli več kot 55.800 testov na okužbo. Zaradi koronavirusne bolezni 19 so v sosednji državi po poročanju avstrijskih medijev doslej zabeležili 146 smrtnih primerov.

avstrija slovenija koronavirus meja
Kaj zdaj berejo drugi